Putari zatvaraju polovinu kolovoza

Izvor: Glas javnosti, 04.Jul.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putari zatvaraju polovinu kolovoza

BEOGRAD - Zbog rekonstrukcije autoputa, koja je juče počela na deonici od mosta "Gazela" do petlje Tošin bunar, u okviru "faze 1" obnavljanja ovog mosta, za saobraćaj će biti zatvarana jedna polovina kolovoza, saopštila je Direkcija za gradski prevoz. Zbog toga će doći do izmena na pojedinim linijama javnog gradskog prevoza.

Linija 17 i sezonska linija Ada 5 na delu od Ulice omladinskih brigada do mosta "Gazela" saobraćaće sledećom trasom: Bulevar Zorana Đinđića - >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Milentija Popovića - Vladimira Popovića - ulivna rampa ka mostu "Gazela" i dalje redovnom trasom. Linije 18, 88, 601 i sezonska linija Ada 2 će na Novom Beogradu od kružnog toka kod Ulice španskih boraca saobraćati sledećom trasom: Španskih boraca - Bulevar Zorana Đinđića - Milentija Popovića - Vladimira Popovića - ulivna rampa ka mostu "Gazela" i dalje redovnom trasom.

Linija 89 će u Novom Beogradu, od raskrsnice Ulice antifašističke borbe i Bulevara Milutina Milankovića, saobraćati sledećom trasom: Bulevar Milutina Milankovića - Milentija Popovića - Vladimira Popovića - ulivna rampa ka mostu "Gazela" i dalje redovnom trasom.

Linija 94 će u Novom Beogradu od raskrsnice Ulice španskih boraca i Bulevara Milutina Milankovića saobraćati sledećom trasom: Bulevar Milutina Milankovića - Milentija Popovića - Vladimira Popovića - ulivna rampa ka mostu "Gazela" i dalje redovnom trasom.

U okviru pomenutih izmena biće ukinuta stajališta Centar "Sava", "Španskih boraca" i "Beogradska arena" u Bulevaru Arsenija Čarnojevića (autoput) u smeru ka mostu "Gazela" za linije 17, 18, 88, 94, 601, Ada 2 i Ada 5, kao i stajališta "Milutina Milankovića" i "Blok 24" u Ulici proleterske solidarnosti u smeru ka mostu za linije 89 i 94. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta. U smeru ka Novom Beogradu i Zemunu vozila na linijama 17, 18, 88, 89, 94, 601, Ada 2 i Ada 5 neće menjati trase.

Alternativni pravci na novobeogradskoj strani u oba smera su ulice Milutina Milankovića i Bulevar Zorana Đinđića.

Mesta uključenja i isključenja sa autoputa su petlje: Tošin bunar (Omladinskih brigada) i Centar "Sava" preko ulice Vladimira Popovića, kojom se može pristupiti Starom savskom mostu. Pristup Brankovom mostu se preporučuje ulicom Milentija Popovića i Bulevarom Mihajla Pupina.

Iz smera Autokomande ka Novom Beogradu alternativni pravci su ulice: Savska i Karađorđeva ka Starom savskom mostu i Sarajevska i Gavrila Principa, koje su jednosmerne, ka Brankovom mostu.

Savska i Karađorđeva su alternativni pravci i u suprotnom smeru. Sekretarijat za saobraćaj i Direkcija za javni prevoz apeluju na građane da u toku trajanja radova na autoputu maksimalno koriste vozila javnog prevoza kako bi se umanjile gužve u zoni radova i na alternativnim uličnim pravcima.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JEDNOM TRAKOM? NEMOGUĆE

Izvor: Kurir, 04.Jul.2010

Beograđani uplašeni gužvom koja se stvorila na autoputu od Sava centra ka Tošinom bunaru, predviđaju potpuni kolaps ..Kako li će tek biti u ponedeljak kad je danas ovako?..Ovo su bile reči koje su juče najčešće izgovarali vozači dok su se jednom trakom prebacivali od Tošinog bunara ka Sava...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.