Put ka Orlovici ostaje otvoren?

Izvor: Press, 26.Okt.2010, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Put ka Orlovici ostaje otvoren?

Izlaz sa autoputa kod mosta Tranšped je ponovo otvoren, a autobuska stanica u funkciji nakon što su u nedelju revoltirani meštani naselja Orlovica uklonili pregrade koje je postavilo JP „Putevi Srbije". Kako bi rešili ovaj problem, za danas je najavljen sastanak ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića, direktora „Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka, predstavnika opštine Grocka i ministra.Meštani navode da će most biti otvoren do >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << proleća.
- Nadležni su konačno razumeli da je stvar ozbiljna. Razgovarali smo sa Milanom Jankovićem, predsednikom opštine Grocka, i Goranom Pekarskim, predsednikom Skupštine opštine. Bili su potpuno zatečeni odlukom JP „Putevi Srbije" o kojoj nisu bili obavešteni ni oni, ni nadležna inspekcija, a ni direktor škole u koju ide većina dece iz naselja. Predstavnici opštine za danas su zakazali sastanak sa Drobnjakom i Mrkonjićem, na kome ćemo razgovarati o rešenju našeg problema. Mi ćemo izneti sve alternative i predloge i očekujemo pozitivno rešenje po nas. Naši zahtevi su jednostavni: ne može da se ruši most dok se ne pronađe drugo efikasno rešenje, kao i da se na autobuskom stajalištu sagradi niša kako bi se deca bezbednije vraćala iz škole - ističe meštanin Rade Knežević.
Iz JP „Putevi Srbije" ponavljaju da je „most zatvoren zarad bolje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, i na osnovu izveštaja Republičke inspekcije za puteve Ministarstva za infrastrukturu", ali da su juče tokom dana sve njihove nadležne službe bile angažovane na rešavanju problema oko mosta Tranšped.
- Moramo napomenuti da su sva relevantna stručna tela JP „Putevi Srbije" i nadležne komisije radili na pronalaženju optimalnog rešenja, o čemu ćemo obavestiti javnost i žitelje naselja Tranšped. Smatramo da nema razloga za proteste i za izlive nezadovoljstva. Apelujemo na sve žitelje naselja Tranšped i najlepše ih molimo da ne premeštaju postavljene znakove ili barijere za regulisanje saobraćaja i da ne koriste nadvožnjak jer je odluka o zatvaranju mosta doneta u interesu građana - navode iz „Puteva Srbije".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.