Protestna blokada autoputa u petak u Beogradu i Novom Sadu

Izvor: VOA, 30.Jun.2023, 13:18

Protestna blokada autoputa u petak u Beogradu i Novom Sadu

BEOGRAD - U petak posle podne biće blokiran saobraćaj na autoputu E-75 u Beogradu i Novom Sadu, najavili su organizatori protesta "Srbija protiv nasilja". Kako je ranije saopšteno, planirana je blokada automobilima, odnosno spora vožnja koja će u 16h krenuti od naplatnih rampi Šimanovci u jednom smeru, i Bubanj Potok u drugom. Vozila će se u oba smera zaustaviti kod Sava centra gde će blokada trajati do 20 sati. Blokada autoputa E-75 je planirana u isto vreme i u jednoj tački kod Novog Sada. Deveta protestna šetnja "Srbija protiv nasilja" biće održana u subotu u Beogradu od Skupštine Srbije do televizije Pink, najavili su organizatori. Protesti će biti održani u još 29 gradova. Beogradski protest će početi u 18 sati i nakon obraćanja ispred Skupštine, šetnja će krenuti Ulicom kneza Miloša i Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do televizije Pink - na koju se odnosi jedan od zahteva protesta. Demonstranti i deo opozicije traže da ukidanje rijaliti programa, oduzimanje nacionlanih frekvencija televizijama Pink i Hepi zbog promocije nasilja, smenu rukovodstva RTS-a, gašenje štampanih medija koji promovišu nasilje i krše kodeks, smenu ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina. U toku je i vanredno zasedanje Skupštine Srbije, na kojem se raspravlja o bezbednosnoj situaciji i smeni ministra policije - koju je premijerka Ana Brnabić rekla da neće predložiti.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkrivamo položaje opozicionih lidera pred blokadu auto-puta u Beogradu

Izvor: Danas, 30.Jun.2023

Lideri opozicionih partija koje danas od 16 sati organizuju blokadu auto-puta E 75 u Beogradu u protestu "Srbija protiv nasilja" odredili su položaje sa kojih će krenuti svojim vozilima u sporu vožnju od Šimanovaca i sa Bubanj potoka.

Nastavak na Danas...

Završena blokada autoputa kod Sava centra u organizaciji dela opozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2023

Blokada autoputa kod Sava centra u organizaciji dela opozicije u okviru protesta "Srbija protiv nasilja" završena je večeras u 20 sati, a saobraćaj je normalizovan u oba smera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Opozicija sporom vožnjom započela blokadu autoputa Beograd - Niš

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2023

Građani i predstavnici pojedinih stranaka, tehničkih organizatora protesta "Srbija protiv nasilja", otpočeli su nešto posle 16 sati sporu vožnju sa naplatnih rampi Šimanovci u jednom i Bubanj potok u drugom pravcu, u pravcu beogradskog Centra "Sava".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Srbija protiv nasilja": Blokada kod Sava centra

Izvor: VOA, 30.Jun.2023

U prestonici Srbije Beogradu u toku je protestna vožnja autoputem E-75 u okviru skupa "Srbija protiv nasilja". Kolona vozila koja se kretala iz smera Šimanovaca zaustavila se kod zdanja "Sava centra" na Novom Beogradu.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.