Prolaz za slonove ispod autoputa

Izvor: S media, 28.Jan.2011, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolaz za slonove ispod autoputa

U Keniji je u januaru otvoren prvi podzemni prolaz za slonove ispod autoputa kako bi te životinje bile bezbednije.

Novinar agencije AP početkom nedelje video je tri slončeta kako prolaze kroz podzemni prolaz ispod autoputa u blizini planine Kenija.

Ekolozi objašnjavaju da tunel povezuje dva staništa slonova koja su godinama bila razdvojena gradjevinama. Po njihovom mišljenju, to je jedno od rešenja za problem koji donosi urbanizacija regiona u kojima žive divlje životinje.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kenija: Podzemni prolaz za slonove

Izvor: B92, 28.Jan.2011

Najrobi -- U Keniji je u januaru otvoren prvi podzemni prolaz za slonove ispod auto-puta kako bi te životinje bile bezbednije... Novinar agencije AP početkom nedelje video je tri slončeta kako prolaze kroz podzemni prolaz ispod auto-puta u blizini planine Kenija...Ekolozi objašnjavaju da tunel povezuje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.