Približavaju se; Glavni autoput borbena zona

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 16:55

Približavaju se; Glavni autoput "borbena zona"

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su danas novi humanitarni koridor dok napreduju ka južnom delu Pojasa Gaze.

Kako navode, glavni auto-put Salah ad-Din je "borbena zona".

U međuvremenu, mediji prenose, pozivajući se na očevice, da su izraelski tenkovi, oklopni transporteri i buldožeri ušli danas u južni deo Pojasa Gaze, kod Kan Junisa, Kako navodi Tajms of izrael, više desetina izraelskih tenkova ušlo je u južni deo Pojasa Gaze.

Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Izraelskih odbrambenih snaga za arapski jezik naveo je na društvenoj mreži Iks (X, nekadašnji Tviter) da je glavni auto-put Gaze Salah ad-Din, u oblastima severoistočno od Kan Junisa, "zona borbe".

"Borbe i vojno napredovanje IDF u oblasti Kan Junisa ne dozvoljavaju kretanje civila kroz osovinu Salah ad-Din u oblastima severno i istočno od grada", naveo je on. Kazao je da će izraelska vojska olakšati kretanje civila preko obilaznice zapadno od Kan Junisa.

Al Džazira je prenela da izraelske snage prodiru u istočni deo Kan Junisa i deluje da opkoljavaju područje tog grada. Kako je navela, intenzivirani su vazdušni napadi i granatiranje na istoku Kan Junisa.

Od ranog jutra izraelski tenkovi i oklopna vozila kreću se ka Kan Junisu.

"Govorimo o istočnoj strani auto-puta Salah al-Dina, dok se kod Kan Junisa put deli u dva pravca", navodi Al Džazira.

Izraelska vojska je danas ponovo pozvala na masovnu evakuaciju iz Kan Junisa, u kojem je desetine hiljada raseljenih Palestinaca potražilo utočište u proteklih nekoliko nedelja, nakon što je vojska proširila kopnenu ofanzivu i bombardovala ciljeve širom Pojasa Gaze.

Vojska je naredila Palestincima u oko 20 oblasti u centralnom delu Pojasa Gaze da odu dalje na jug i objavila mape na internetu, navodi Gardijan. Cilj proširenih akcija izraelske vojske je, nakon isteka jednonedeljnog prekida vatre, uništenje lidera Hamasa u Pojasu Gaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IZRAELSKI TENKOVI SE PRIBLIŽAVAJU KAN JUNISU: U toku je opkoljavanje grada, glavni autoput postao borbena zona

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2023

U toku su žestoke borbe između pripadnika Hamasa i izraelske vojske..Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su danas novi humanitarni koridor dok napreduju ka južnom delu Pojasa Gaze i saopštile da je glavni autoput Salah ad-Din "borbena zona"...U međuvremenu, mediji prenose, pozivajući se na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.