Presretači uhvatili nekoliko vozača koji su vozili 250 km na sat!

Izvor: Press, 11.Jan.2011, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presretači uhvatili nekoliko vozača koji su vozili 250 km na sat!

Srpski policijski presretači su u poslednje vreme zaustavili nekoliko vozača koji se se našim autoputevima kretali brzinom većom od 250 km na sat! - Oni su vozili 250 km na sat, odnosno onom brzinom na koju su blokirani luksuzniji modeli automobila i koji su samo povremeno usporavali na 230 km na sat - rekli su nam u policiji, i dodali:- Brzina od 250 km/h najčešće je registrovana na deonici >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << autoputa Beograd - Niš od Begaljičkog brda do Lozovičke česme i od isključenja za Batočinu do isključena za Pojate. Na putu Beograd - Subotica uhvaćen je vozač koji se kretao sa rekordnih 256 km na sat!
U Srbiji se toleriše prekoračenje do 10 posto od maksimalne dozvoljene brzine.
- Brzine do 130 kilometara na sat se tolerišu, a preko toga se prekoračenje sankcioniše - kažu saobraćajci, i podsećaju da se za brzine do 160 kilometara naplaćuju mandatne kazne. Za prekoračenje brzine od 130 do 160 kilometara na sat vozači dobijaju uplatnice. Za brzine od 160 do 200 km na sat se ide kod sudije za prekršaje, a za brzine veće od 200 km na sat ili se ide u zatvor od 15 do 90 dana ili se plaća kazna od 100.000 do 120.000 dinara.
Podsetimo, policijski presretači koriste se i u Hrvatskoj. Njihovi policajci su uhvatili nekoliko vozača koji su autoputem Beograd - Zagreb vozili brzinom većom od 200 kilometara na sat, a među njima je bio i jedan Beograđanin. Istarski policajci presretačem su zaustavili M. C. (32) iz Splita, koji je na putu Cerovlje - Lupogl u Istri vozio 234 kilometra na čas. On je vozio „golf GTI".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.