Izvor: Blic, 05.Nov.2016, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor za izgradnju autoputa Banjaluka – Mliništa

Direktor preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" Dušan Topić i potpredsednik kineske kompanije "Pauer Čajna - Sinohidro" za Evroaziju Jang Fan potpisali su danas u Rigi komercijalni ugovor za izgradnju autoputa od Banjaluke do Mliništa.

Ugovor bi trebalo da ubrza proceduru za odobravanje kredita od kineske Eksim banke, čime bi se finansirala izgradnja prve deonice navedenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << autoputa, od Glamočana do Puta AVNOJ-a, dužine 62 kilometra, saopšteno je iz "Auto-puteva Republike Srpske".

Ovaj ugovor parafiran je ranije uz saglasnost Vlade Republike Srpske, a danas je potpisan na marginama Petog samita šefova vlada zemalja centralne i istočne Evrope i Kine - Samitu "16 plus jedan".

Potpisivanju ugovora prisustvovali su zamenik predsedavajućeg Saveta ministara BiH Mirko Šarović, koji je i koordinator za saradnju BiH i Kine, kao i potpredsednik "Pauer Čajna-Sinohidro" za međunarodne poslove Sjung Lisjin.

Topić je boravak u Rigi iskoristio za novi susret sa generalnim direktorom kompanije "Čajna Šandong internešnel end tehnikal kooperejšn grup" Meng Jangom sa kojim je razgovorao o dosadašnjim aktivnostima na pripremi i realizaciji projekta izgradnje auto-puta od Banjaluke do Prijedora i Novog Grada.

Jang je potvrdio spremnost ove kineske kompanije da se pregovori o koncesionom sporazumu, na osnovu kojeg bi bio građen auto-put, u narednom periodu ubrzaju i definišu do kraja, kako bi i ovaj projekat skorije mogao da bude pripremljen za početak realizacije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.