Posle protesta normalizovan saobraćaj kod Sremske Mitrovice

Izvor: N1 televizija, 09.Jun.2018, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle protesta normalizovan saobraćaj kod Sremske Mitrovice

Saobraćaj na naplatnoj stanici Sremska Mitrovica na ulazu i izlazu na autoput ponovo je uspostavljen posle protesta povodom poskupljenja goriva, saopštili su Putevi Srbije.

U više gradova u Srbiji juče su od 17.00 sati blokirane ulice na sat vremena u znak protesta zbog visoke cene goriva.

Protest je organizovan putem društvenih mreža, a blokada saobraćaja bilo je u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Valjevu, Novom Pazaru, Nišu, Kragujevcu i Batočini.

Protesti su organizovani jer je cena goriva u Srbiji od početka godina porasla za skoro devet dinara po litru, a dizela za više od 11 dinara.

Zahtevi okupljenih građana su da se usvoji nova cena goriva koja ne sme da prelazi 110 dinara za dizel i 120 dinara za bezolovni benzin, da se ubuduće cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez, pa tek onda na oporezovanu cenu benzina da se dodaje akciza koja ne sme da bude viša od 50 odsto osnovne cene benzina.

Oni takođe zahtevaju da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Posle protesta normalizovan saobraćaj na naplatnoj stanici Sremska Mitrovica

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jun.2018

Saobraćaj na naplatnoj stanici Sremska Mitrovica na ulazu i izlazu na autoput ponovo je uspostavljen večeras posle protesta povodom poskupljenja goriva, saopštili su Putevi Srbije...U više gradova u Srbiji juče su od 17.00 sati blokirane ulice na sat vremena u znak protesta zbog visoke cene goriva...Protest...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.