Pored autoputa pronadjena bomba

Izvor: S media, 10.Maj.2010, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pored autoputa pronadjena bomba

Prilikom čišćenja terena pored autoputa Beograd-Niš na Karadjordjevom brdu, gde treba da prodje trasa gasovoda, ruski demineri naišli su na jak signal koji je karakterističan za bombe.

Pretpostavlja se da je reč o bombi teškoj oko 250 kilograma zaostale iz Drugog svetskog rata ili NATO agresije 1999.godine, izjavio je Petar Mihajlović, direktor Centra za razminiranje.

On je dodao da je teren obeležen, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a raskopavanje i uništavanje bombe odloženo je za avgust mesec, pošto se nalazi na njivi na kojoj je sejana pšenica i njeno iskopavanje i uništavanje napravilo bi veliku štetu.

Mihajlović je precizirao da pošto su demineri očistili teren dan i po pre predvidjenog roka, saobraćaj na autoputu kod Paraćina neće biti više zaustavljan.

Do sada su ruski demineri obradili oko 160.000 metara kvadratnih i pronašli preko 60 neeksplodiranih ubojitih sredstava. Teren koji su obradjivali pored autoputa sirok je 100 i dugačak 955 metara.

Inače, projekat koji Centar za razminiranje i Emerkom realizuju na lokaciji Paraćin-2, trebalo bi da bude završen do kraja septembra ove godine, ukoliko deminiranje bombe ne uspori ostale radove.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demineri pronašli bombu?

Izvor: B92, 10.Maj.2010

Paraćin -- Pri čišćenju terena pored autoputa Beograd-Niš na Karađorđevom brdu, ruski demineri naišli su na jak signal koji je karakterističan za bombe... Pretpostavlja se da je reč o bombi teškoj oko 250 kilograma zaostaloj iz Drugog svetskog rata ili NATO agresije 1999.godine, izjavio je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.