Por dobio dva velika posla u Srbiji

Izvor: B92, 13.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Por dobio dva velika posla u Srbiji

Beč -- Austrijski građevinski koncern PORR navodi da je u Srbiji dobio dva velika posla, sanaciju autoputa kroz Beograd i železničke pruge od Batajnice do Golubinca.

Projekat je vredan oko 20 miliona evra, a ugovor o sanaciji 28 kilometara autoputa E 75 koji prolazi kroz Beograd potpisan je između predstavnika PORR i "Putevi Srbije", saopštio je taj koncern.

Početak radova planiran je za januar iduće godine, dok je vreme izgradnje dve godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u saopštenju i dodaje da će se finansiranje projekta obaviti preko Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke.

PORR će sanirati kolovoz auto puta kroz Beograd sa po dve trake, pri čemu će biti potrebno oko 160 hiljada tona asfalta.

Ta austriska kompanija ističe da je dobila i posao sanacije železničke pruge između Batajnice i Golubinca, od Beograda u pravcu Hrvatske. Radi se o modernizaciji i rekonstrukcije deonice sa dve pruge u dužini od 30 kilometara.

Nalogodavac ovih radova je Železnica Srbije, a ugovorna svota je 19,5 miliona evra, za šta će finansiranje preuzeti Evropska banka za investicije. Građevinski radovi treba da počnu na proleće iduće godine i da se završe u roku od oko devet meseci.

"Ovim projektima PORR grupacija pokazuje još jednom svoju kompetenciju na polju infrastrukture. Naš cilj je da kroz takve projekte odlučno doprinesemo pozitivnom razvoju Srbije", poručio je direktor Upravnog odbora PORR Johanes Doter.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.