Popović: Ograda oko autoputa

Izvor: B92, 23.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Ograda oko autoputa

Beograd -- Kandidat koalicije DSS-NS za gradonačelnika Aleksandar Popović rekao je da je problem Beograda i buka sa autoputa i da je potrebno podići zvučne barijere i zaštitnu ogradu.

Popović je, prilikom obilaska opštine Novi Beograd, kazao da buka kojoj su izloženi građani u blizini autoputa nije samo problem te opštine, već i drugih delova grada, poput Dušanovca, a o tome niko ne govori.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je naveo da u toj beogradskoj opštini nema dovoljno ni kapaciteta u domovima zdravlja, koje je neophodno povećati, ali i otvoriti nove ambulante.

Popović je kazao da u Novom Beogradu mora biti više i sportskih terena, kao i institucija za kulturne sadržaje, jer "imamo zatvoreni bazen '11. april', koji ne funkcioniše, i to je potrebno promeniti".

On je dodao da je u tom delu grada mali broj kulturnih ustanova u odnosu na broj stanovnika te opštine, jer su one uglavnom locirane u centru grada i napomenuo da se mora naći način da se minimalnim ulaganjima širi mreža institucija kulture.

U toj opštini, gde ima sve više dece, mora se raditi i na povećanju broja obdaništa, a neophodno je što pre izgraditi vrtić na Bežanijskoj kosi, istakao je Popović.

Problem najveće beogradske opštine su i parking mesta, posebno u Bloku 70, i to se mora rešiti, rekao je on i dodao da se na njenoj teritoriji smanjuje broj zelenih površina, što se ne bi smelo dešavati.

Beogradu je potrebna strategija razvoja grada i strategija sređivanja komunalne infrastrukture u naredne četiri godine, kako bi se svi koji žive u Beogradu osećali kao žitelji prestonice, poručio je kandidat koalicije DSS-NS za gradonačelnika Beograda.

Popović je obišao i štand DSS-a i razgovarao sa građanima i aktivistima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.