Pokrenut postupak za izradu generalnog projekta Karađorđe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2020, 14:36

Pokrenut postupak za izradu generalnog projekta "Karađorđe"

Koridori Srbije pokrenuli su postupak javne nabavke za izradu generalnog projekta sa studijom opravdanosti za izgradnju auto-puta ''Vožd Karađorđe'', koji će spojiti centralni deo Šumadije sa istočnom Srbijom.

Taj autoput biće najbrža veza Istočne Srbije sa Centralnom i Zapadnom Srbijom, kao i koridorima 10 i 11, saopštili su Koridori Srbije.

Put će biti dugačak 220 kilometara, a gradnja će biti podeljena na pet deonica.

Nova saobraćajnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proći će kroz teritorije opština Lazarevac, Sopot, Mladenovac, Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Velika Plana, Svilajnac, Despotovac i Bor.

Vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije Aleksandar Antić kaže da je gradnja tog autoputa prepoznata kao projekat od posebnog značaja za Srbiju, jer će omogućiti neuporedivo bolje povezivanje istočnih, centralnih i zapadnih delova zemlje.

"To će u perspektivi doneti još dinamičniji razvoj lokalnih ekonomija, smanjenje nezaposlenosti i još bolji ambijent za dolazak investicija. Sama gradnja ove saobraćajnice, nesumnjivo će otvoriti mogućnosti za angažovanje lokalnih preduzeća i radne snage", istakao je Antić.

Podseća da otvaranje postupka javne nabavke za izradu projekta autoputa "Vožd Karađorđe" dolazi u momentu kada se u Srbiji intenzivno radi na gradnji autoputa na Koridoru 11, zatim na Moravskom i Fruškogorskom koridoru, saobraćajnici Ruma-Šabac-Loznica i Kuzmin- Sremska Rača.

Svi ovi projekti koji su u toku, ali i oni koji su u završnoj fazi pripreme čine Srbiju ogromnim gradilištem i ispunjavaju ciljeve iz strategije Srbija 2025, naveo je Antić.

Kako kaže, taj program, uz inicijativu i lični angažman predsednika Aleksandra Vučića ima za cilj da potpuno izmeni lice Srbije, između ostalog i kroz novu, modernu i razgranatu mrežu putne infrastrukture, čiji će autoput "Vožd Karađorđe" biti važan i nezaobilazan deo.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STIŽE NOVI AUTOPUT Pokrenut tender za izradu generalnog projekta "Vožd Karađorđe"

Izvor: Blic, 26.Nov.2020

Koridori Srbije pokrenuli su postupak javne nabavke za izradu generalnog projekta sa studijom opravdanosti za izgradnju auto-puta ''Vožd Karađorđe'', koji će spojiti centralni deo Šumadije sa istočnom Srbijom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.