Pojate-Preljina košta 500 mil. evra

Izvor: B92, 08.Jun.2012, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojate-Preljina košta 500 mil. evra

Vrnjačka Banja -- U Vrnjačkoj Banji danas je predstavljena projektna i planska dokumentacija za izgradnju deonice autoputa od Pojata do Preljine, duge oko 110 kilometara.

Ta deonica treba da spoji koridore 10 i 11 sa Republikom Srpskom, kaže zamenik predsednika Srpskog društva za puteve Biljana Vuksanović.

Sredstva za izgradnju te saobraćanjice nisu obezbeđena, a procenjena vrednost radova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je oko pola milijarde evra, rekla je Vuksanovićeva posle završetka 58. redovne skupštine Srpskog društva za puteve.

Na stručnom skupu bilo je reči o planiranju buduće izgradnje autoputa 761, na deonici od Pojata do Preljine, odakle bi jedan krak bio produžen dalje do Republike Srpske.

"Nesporno je da ovaj autoput ima punu opravdanost u saobraćajnom, ekonomskom, finansijskom, tržišnom smislu, ali i u strateškom, koji je neophodan da se uradi kao budući pravac za upotpunjavanje cele autoputske mreže u Republici Srbiji", ocenila je ona.

U odgovoru na pitanje da li je zatvorena finansijska konstrukija za izgradnju te seobraćajne deonice, Vuksanović je rekla da, za sada, finansijska sredstva nisu obezbeđena.

"U pitanju je deonica dužine od oko 110 kilometara, sa prosečno procenjenom investicionom vrednošću od oko 4,5 miliona evra po kilometru", kazala je ona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi autoput košta 500 miliona evra

Izvor: Šumadija Press, 09.Jun.2012, 11:12

U Vrnjačkoj Banji juče je predstavljena projektna i planska dokumentacija za izgradnju deonice autoputa od Pojata do Preljine, duge oko 110 kilometara.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.