Poginulo 17 ljudi: Sudar autobusa i kamiona u Egiptu

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 16:32

Poginulo 17 ljudi: Sudar autobusa i kamiona u Egiptu

Sedamnaest ljudi je poginulo, a 29 povređeno u sudaru autobusa i kamiona na pustinjskom auto-putu u Egiptu, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Nesreća se dogodila u sredu oko 400 km jugozapadno od Kaira, u provinciji Nova dolina, a 26 kola hitne pomoći poslato je na lice mesta da prevezu povređene u bolnice, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja, izvestio je Rojters.

Nije saopšteno na koji način je došlo do nesreće. Međutim, kako podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << britanska agencija, bezobzirna vožnja, loša saobraćajna pravila i loši uslovi na putu uzrok su velikog broja nesreća u Egiptu.

U saobraćajnim nesrećama u toj zemlji je poginula 7.101 osoba u 2021. godini, što je povećanje od 15,2 odsto u odnosu na 2020. godinu, saopštila je statistička agencija CAPMAS u prošlogodišnjem izveštaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.