Pljuskovi usporavaju saobraćaj u Šumadiji i na zapadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2021, 06:31

Pljuskovi usporavaju saobraćaj u Šumadiji i na zapadu

Pljuskovi praćeni grmljaviom i mestimično mokri kolovozi mogu usporavati i otežavati vožnju na područja Šumadije, kao i na putevima na zapadu i jugozapadu Srbije, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije.

Saobraćaj je umerenog intenziteta i van većih gradova odvija se bez zastoja, ali usporeno na pojedinim deonicama gde su radovi u toku.

Radovi na deonicama kod Pećinaca i kod Uba

JP "Putevi Srbije" saopštili su da će se od sutra do 26. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << juna u periodu od 7 do 18 časova, izvoditi radovi na redovnom održavanju kolovozne konstrukcije, na delu državnog puta I A reda broj 3, na deonici petlja Pećinci - petlja Šimanovci, u smeru ka Beogradu, (od km 70+300 do km 73+500).

Na putu Brežđe - Divčibare, na deonioci Krčmar - Divčibare, do 30. juna biće obustavljen saobraćaj zbog radova na rehabilitaciji puta.

Alternativni putni pravac je obilaznica Mionica - Divci - Valjevo - Kaona - Divčibare, saopštili su Putevi Srbije.

Na putu Porečki most-Klokočevac, do 1. novembra izvodiće radovi na rehabilitaciji kolovoza, naizmenično propuštanje vozila, uz semaforsku signalizaciju.

Auto-put E-763, u tunelu "Veliki Kik", izmena režima saobraćaja juče i danas.. U toku izvođenja radova, za saobraćaj je zatvorena desna tunelska cev (smer ka Čačku), dok se saobraćaj odvija dvosmerno kroz levu tunelsku cev.

Na auto-putu Niš - Dimitrovgrad, u tunelu Progon, izmena režima saobraćaja - zatvorena je vozna (desna traka), a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom, u smeru ka Nišu.

Sušica - Zlatibor, Đaldov vijadukt - od 11. juna do 30. jula radovi na rehabilitaciji mosta i kolovoza u zoni mosta. U zoni radova, kod tunela Palisad, jedna traka je zatvorena, dok se saobraćaj odvija dvosmerno dvema slobodnim saobraćajnim trakama.

U toku izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka u toku svetlog dela dana, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Od danas u periodu od 7 do 14 časova, izvode se radovi na redovnom održavanju, na delu državnog puta I A reda broj 2, deonica Ub - Lajkovac, u smeru ka Lajkovcu.

Za saobraćaj će biti zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka.

Nema zadržavanja vozila na naplatnim stanicama na autoputevima Republike Srbije.

Čekanja teretnih vozila na graničnim prelazima do 240 minuta

Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima na Graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, dok se na teretnim terminalima čeka do 240 minuta, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije..

Na GP Batrovci teretna vozila čekaju 180 minuta, na prelazima Šid i Horgoš do 240, dok na ostalim nema dužih zadržavanja.

Saobraćaj na autoputevima u Srbiji je umerenog intenziteta, a početak letnje sezone donosi osetno veći broj vozila na autoputevima, magistralnim pravcima, naplatnim rampama i pojedinim graničnim prelazima, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

AMSS: Pojačan saobraćaj, na put kad je manje toplo

Izvor: B92, 24.Jun.2021

Beograd -- Početak letnje sezone donosi osetno veći broj vozila na autoputevima, magistralnim pravcima, naplatnim rampama i pojedinim graničnim prelazima...Iz AMSS vozačima savetuju da zbog visokih temperatura na put kreću u jutarnjim satima ili kasnije popodne...Prema poslednjim informacijama dobijenim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.