Izvor: RTS, 01.Okt.2020, 01:11

Pao sneg u Austriji i Italiji, u Hrvatskoj padao grad

U Austriji i Italijije pao sneg, javljaju mediji. Promena vremena u Hrvatskoj je već počela i obilna kiša pada u Dalmaciji i Istri, dok je u Zagorju padao grad.
Na društvenim mrežama su objavljene fotografije i videoprilozi sa autoputeva u ovim zemljama na kojima se vidi da pada sneg.

I u regionu se tokom noći i za vikend očekuje prvi sneg na planinskim vrhovima, a kako pišu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mediji, zahlađenje s kišom već je zahvatilo Sloveniju i Hrvatsku.
U subotu u Bosni i Hercegovini biće oblačno s kišom, a na planinskim vrhovima može padati i sneg.

Promena vremena u Hrvatskoj je već počela i obilna kiša pada u Dalmaciji i Istri, dok je u Zagorju padao grad. Evropski sistem za upozorenje na oluje izdao je upozorenje drugog i prvog stepena za delove Hrvatske i zapadni Balkan u kojem se navodi da će dEo regiona zahvatiti obilna kiša i grad.

Za vikend će na kopnu biti promenljivo, uz povremenu mestimičnu kišu, a uslediće i osetan pad temperature.
Najviša poslepodnevna temperatura vazduha do srede će biti uglavnom između 14 i 19 stepeni, a najniža jutarnja od sedam do 12, u planinskim predelima samo oko četiri stepena.
I u Sloveniji se očekuje da će sneg padati na nadmorskoj visini iznad 1.500 metara. Najniža jutarnja temperatura biće oko dva stepena na severozapadu, do 13 na moru.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.