Pao avion na aeromitingu, poginulo sedmoro

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao avion na aeromitingu, poginulo sedmoro

Na aeromitingu koji je danas održan u blizini Brajtona, na jugu Britanije, u ranim popodnevnim satima srušio se vojni avion, koji je pri padu zakačio nekoliko automobila i tom prilikom poginulo je sedam ljudi.

Još jedna osoba sa teškim povredama je u životnoj opasnosti, navodi BBC, a prenosi Rojters.

Agencija AP prenosi da je lakše povređeno najmanje 14 osoba.

Portparolka policije je, međutim, rekla da ne može da komentariše izveštaj medija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Vojni avion je pri padu, prethodno izvodeći luping, udario nekoliko automobila na autoputu A27 koji vodi na sever od aerodroma Šorhem, blizi Brajtona.

Ranije je javljeno da je samo nekoliko osoba povređeno, a da je pilot izvučen iz zapaljene olupine.

Za sada nema podataka ko su osobe stradale u ovoj nesreći, niti da li je među njima pilot letelice.

Radi se o vojnom avionu "Hoker Hanter", mlaznom lovcu jednosedu - tipu aviona koji se proizvodi u Britaniji još od pedesetih godina prošlog veka.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanski vojni avion pao na autoput, poginulo 7 ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 22.Avg.2015

Na aeromitingu koji je danas održan u blizini Brajtona, na jugu Britanije, u ranim popodnevnim satima srušio se vojni avion, koji je pri padu zakačio nekoliko automobila i tom prilikom poginulo je sedam ljudi. Još jedna osoba sa teškim povredama je u životnoj opasnosti. Agencija AP prenosi da je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.