Izvor: B92, 06.Nov.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Rasplet do kraja godine

Novi Sad -- Razgovori predstavnika Vlade Srbije i koncesionara "Alpine por" i rasplet se očekuje do kraja godine, kaže predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić.

On je, u izjavi novinarima, ocenio da je u pregovorima o sudbini koncesije za izgradnju autoputa od Horgoša do Požege pozicija Srbije snažnija. Pajtić je podsetio da, ukoliko do 31. decembra ove godine koncesionar ne pribavi neophodne bankarske garancije "a nije ih do sada pribavio i očigledno da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni neće" - taj ugovor prestaje da važi.

On je istakao i da je pokrajinska administracija "od početka ukazivala" da završetak tog posla koncesijom nije dobar.

"Ta koncesija nije bila u skladu sa zakonom, nije sprovedena transparentno i principijelno moramo postaviti pitanje da li taj autoput treba graditi kroz koncesiju i time davati koncesionaru nešto što je već izgrađeno", rekao je Pajtić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.