POTVRĐEN SPORAZUM  za autoput Beograd-Sarajevo! Nova veza sa Milošem Velikim i Moravskim koridorom

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTVRĐEN SPORAZUM za autoput Beograd-Sarajevo! Nova veza sa "Milošem Velikim" i Moravskim koridorom

Vlada Srbije juče je utvrdila Predlog zakona kojim potvrđuje Sporazum sa Savetom ministara BiH o saradnji na realizaciji projekta autoputa Beograd-Sarajevo-Beograd.

Ovaj projekat je od velikog nacionalnog, regionalnog i međunarodnog značaja, jer se njime ostvaruje veza ne samo sa autoputem "Miloš veliki" i budućim Moravskim koridorom, već i sa Pan-evropskim koridorima.

Njegovom realizacijom biće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unapređena putna struktura u regionu, čime se stvaraju uslovi za bolju ekonomsku saradnju i privredno povezivanje dve države.

Vlada je utvrdila i Predlog zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, kojim će biti omogućeno objedinjavanje prethodnih zakonskih rešenja i sveobuhvatno regulisana materija koja se odnosi na zaštitu ove populacije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice.

Vlada Srbije utvrdila je i osnovu za zaključivanje sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara Albanije o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koja se pružaju u Srbiji i Albaniji.

Potpisivanje ovog sporazuma doprineće:

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.