Otvoren auto-put Sofija-Burgas

Izvor: RTS, 15.Jul.2013, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren auto-put Sofija-Burgas

U Bugarskoj pušten u saobraćaj prvi auto-put koji prolazi čitavom tom zemljom povezujući glavni grad Sofiju i Burgas na Crnom moru.

Prvi autoput koji prolazi Bugarskom pušten je u saobraćaj, sa zapada na istok, povezujući glavni grad Sofiju i Burgas, na Crnom moru.

Izgradnja 360 kilometara tog autoputa je počela još 1970-ih godina, ali je više puta prekidana zbog nedostatka novca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Novi put je deo "Evropskog koridora osam" koji povezuje Jadransko s Crnim morem.

Projekat je ponovo pokrenut uz pomoć Evropske unije 2004. godine s ciljem da se završi 2009, ali je potom odložena izgradnja deonice od sto kilometara.

Bugarska koja ima samo oko 400 kilometara autoputeva, oslanja se na sredstva EU da obnovi loše održavane drumove.

Dve trećine od njenih 19.000 kilometara puteva treba renovirati, saopštila je Vlada.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BUG: Koridor 8 pušten u saobraćaj

Izvor: B92, 15.Jul.2013

Sofija -- U Bugarskoj je pušten u saobraćaj prvi auto-put koji prolazi čitavom tom zemljom, sa zapada na istok, povezujući glavni grad Sofiju i Burgas, na Crnom moru...Izgradnja 360 kilometara tog autoputa je počela još 1970-ih godina, ali je više puta prekidana zbog nedostatka novca...Novi put...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.