Optužni predlog protiv Dulića

Izvor: B92, 12.Okt.2012, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužni predlog protiv Dulića

Beograd -- Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je optužni predlog Višem sudu u Beogradu protiv Olivera Dulića zbog zloupotrebe službenog položaja.

Specijalni tužilac Miljko Radisaljvević za B92 kaže da je optužni predlog podnet i protiv Nebojše Janjića, saradnika u ministarstvu za zaštitu životne sredine u vreme Dulićevog ministarskog mandata, i protiv Zorana Drobnjaka, direktora Puteva Srbije. Optužni predlog je podnet zbog davanja dozvole firmi Nuba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << invest za postavljanje optičkih kablova duž auto/puta.

"Njima je stavljeno na teret da su investitoru Nuba invest iz Beograda nezakonito izdali prvo saobraćajno-tehničke uslove, a zatim i lokacijsku dozvolu, tražene saglasnosti i konačno građevinsku dozvolu i pored upozorenja od strane zaposlenih u Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja i Javnog preduzeća Putevi Srbije da za to nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi", kaže Radisavljević.

Specijalni tužilac dodaje da je izdavanjem traženih dozvola investitoru "Nuba invest" omogućeno da gradi mrežu optičkih kablova na putnom zemljištu državnih puteva kojim upravljaju Putevi Srbije na koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom i Bugarskom.

Tužilac Radisavljević je u izjavi za Tanjug dodao i da je predložilo da se Dulić, Janjić i Drobnjak osude na bezuslovne kazne zatvora.

"Pored toga, u postupku odlučivanja o zahtevima "Nuba invest" oni su ovog investitora stavili u povlašćeni položaj u odnosu na sve druge investitore, od kojih su zahtevali da dostave svu potrebnu dokumentaciju koja je propisana zakonom", dodao je Miljko Radisaljvević.

Janjić i Drobnjak su saslušani tokom vikenda, a Oliver Dulić u utorak u okviru istražnih radnji u vezi s predmetom "Nuba" i mogućim malverzacijama u izdavanju dozvola za postavljanje optičkih kablova duž puteva Srbije.

Oni se terete za najblaži oblik krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja za koji je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Optužni predlog, a ne optužnica, podneti su sudu jer se ovaj proces vodi po takozvanom "skraćenom krivičnom postupku".

Radisavljević kaže da tužilaštvo i policija nastavljaju da rade na ovom slučaju kako bi ispitali da li pored zloupotrebe položaja ima i krivčnog dela primanja mita.

U međuvremenu u DS-u formiran je tim koji će štititi prava njenih članova od političkog i medijskog progona.

“Mislite da li će DS stati u odbranu i onih koji su prekršili zakon? Apsolutno ne. Samo ćemo ustati u odbranu onih čija su ljudska i građanska prava ugrožena i to je sve,” rekla je poslanica DS Jelena Trivan.

Duliću je u ponedeljak, 8. oktobra Skupština Srbije ukinula poslanički imunitet, na koji se pozvao prilikom pokušaja policije da ga uhapsi u subotu, 6. oktobra.

Tužilaštvo je, zajedno sa Upravom kriminalističke policije, od marta ove godine vodilo predistražni postupak povodom izdavanja dozvola za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih puteva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužni predlog protiv Dulića

Izvor: RTS, 12.Okt.2012

Zbog sumnje za krivično delo zloupotrebe službenog položaja Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo optužni predlog protiv bivšeg ministra Olivera Dulića, Nebojše Janjića i Zorana Drobnjaka. Optužni predlog je kompromis tužilaštva i vlasti, kaže Oliver Dulić...Tužilaštvo za organizovani...

Nastavak na RTS...

Optužni predlog protiv Dulića, preti mu do pet godina zatvora

Izvor: S media, 12.Okt.2012

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je danas optužni predlog Višem sudu u Beogradu protiv Olivera Dulića zbog zloupotrebe službenog položaja, izjavio je Tanjugu specijalni tužilac Miljko Radisavljević...Za osnovni oblik ovog dela je zaprećena kazna od od šest meseci do pet...

Nastavak na S media...

Optužni predlog protiv Dulića, Drobnjaka i Janjića

Izvor: Akter, 12.Okt.2012

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je optužni predlog Višem sudu u Beogradu protiv Olivera Dulića zbog zloupotrebe službenog položaja

Nastavak na Akter...

Dulić u Kanadi 20. oktobra

Izvor: Danas, 12.Okt.2012

Oliver Dulić dobio je od Skupštine Srbije diplomatski pasoš i 20. oktobra putuje za Kanadu, kao član parlamentarne delegacije, saznaje Danas. Istovremeno, Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je juče Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Dulića zbog zloupotrebe službenog položaj...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.