Opasno pretrčavanje ulice na Autokomandi

Izvor: Studio B, 22.Jun.2012, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasno pretrčavanje ulice na Autokomandi

Autobusi za međumesni saobraćaj na Autokomandi više na staju na stanici na kojoj i autobusi gradskog prevoza. Pre mesec i po dana, ta stanica izmeštena je 20-ak metara dalje.

Iako se to rastojanje prelazi obilaznom stazom, putnici na Autokomandi hvataju vrlo opasnu prečicu - pretrčavaju ulicu, bez obzira što im ona, osim puta, može skratiti i život.

Gradski sekretarijat za saobraćaj i Studio B još jednom apeluju na putnike da poštuju postavljene saobraćajne >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << znake.

Po načinu na koji ovaj čovek šeta autoputem, reklo bi se da u ovom kadru nema ničeg spornog. Da ne izlazi iz žbunja, ni žurba ovog gospodina, ne bi skretala pažnju kamere. Ipak, u nizu sličnih, ova slika ostavlja bez teksta.

Trče za autobusom, a praktično se trkaju s automobilima koji se s autoputa velikom brzinom uključuju na Autokomandu. U toj žurbi, bira se jedino način da se savlada prepreka - zaštitna ograda preskače se ili obilazi, znakovi zabrane kao i da nisu tu.

Drugi prolaz, i zapravo jedini dozvoljeni, ipak postoji. Otkad je stajalište za međumesni saobraćaj izmešteno, pa ti autobusi više ne koriste stanicu gradskog prevoza, od jedne do druge vodi staza: potpuno uređena, noću osvetljena, ali šta vredi kad se i danju slabo koristi.

- Aleksandar Mihailović, Gradski sekretarijat za saobraćaj - Bolje da i 2 minuta pešače, nego da pretrčavaju ulicu i ugroze sopstveni i možda život još nekog.

U gradskom sekretarijatu za saobraćaj, smatrali su da je znak ove veličine dovoljno vidljiv. Ipak, gospodin koji je pretrčavao, za jedno jeste bio u pravu. Kada ovde skrene desno, gde dalje? Dalje nema, jer je neko iščupao levo. Drugi postavljeni znak. Na volšeban način, svaki trag gubi se i trećem znaku levo.

Otkad na ovoj stanici staju samo autobusi GSP-a, kako nam je rečeno, neki imaju u manji promet, pa bi to, sumnjaju prolaznici koji nisu hteli pred kamere, mogao da bude razlog što znakovi nestaju. U komšiluku, međutim, ne žele nikog da optuže.

Šteta će se nadoknaditi jer se novi putokazi već izrađuju. Ipak, zaštitna ograda, koja je u međuvremenu s 30 metara produžena na 40, više nema gde da se produži. Svi znakovi su tu, i svi se ne poštuju, zato je pravo čudo da putnici s ovog mesta, u poslednjih mesec i po dana, nisu postali deo crne statistike.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.