Oko 3.500 radnika gradi autoput

Izvor: Radio 021, 05.Avg.2014, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 3.500 radnika gradi autoput

Na izgradnji auto-puta u Srbiji na Koridorima 10 i 11, u proseku je dnevno angažovano oko 3.500 ljudi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović kaže da je na Koridoru 10 završeno više od 40 procenata radova i da na istočnom kraku, od Niša do Dimitrovgrada, radovi napreduju intenzivnije nego na ostalim.

Trifunović je u okviru redovne kontrole >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << radova na vitalnim gradilištima u Srbiji obišao gradilišta na Koridoru 10 od Niša do Dimitrovgrada.

Zadovoljan je kaže, dinamikom izgradnje tunela kod Dimitrovgrada, ali i zabrinut jer bugarska firma "Trejs" kasni s početkom radova na deonici obilaznice oko Dimitrovgrada, koju je preuzela nakon bankrotstva austrijske firme "Alpina". "Čekaćemo do 11.avgusta da vidimo šta se dešava, s obzirom na to da je 65 odsto radova na obilaznici izvedeno", objašnjava Trifunović.

Trifunović kaže da je u tunelu Progon, dužine 1.100 metara, urađeno 86 odsto radova i da bi trebalo bi da bude završen u oktobru. Ističe da je vrednost radova na toj deonici veća od 43 miliona evra, računajući oba tunela koja se grade.

Kaže da problema ima i na deonici Prosek-Crvena Reka, od 22,5 kilometra, koja je spremna za asfaltriranje i da na deonici Čiflik-Staničenje nije bilo radnika.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.