Odlazak srpske bankarke i vizionara

Izvor: S media, 03.Avg.2009, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak srpske bankarke i vizionara

Jedna od vodećih srpskih bankara na Balkanu, Borka Vučić, koja je tragično poginula u saobraćajnoj nesreći u subotu 01. avgusta na autoputu Beograd – Niš, bila je osnivač Fonda za doškolovanje mladih poljoprivrednika.

Vizija najboljeg finansiskog eskperta na Balkanu, bila je da poljoprivredna proizvodnja postane vodeća izvozna profitabilna delatnost. Vučićka je smatrala da je u uslovima globalne ekonomske krize, najvažnije poljoprivredi obezbediti obrtni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kapital i opremu, da bi se postigla proizvodnja u teškim uslovima.

Uspeh u poljoprivredi Borka Vučić je videla u izvozu, koji po njenom mišljenju, treba povećati, i kako je svojevremeno govorila, ne treba se „odricati“ ni jedne zemlje gde možemo plasirati svoje proizvode, nego ako je potrebno, treba izvoz duplirati tri puta većom količinom.

Fond za doškolovanje mladih poljoprivrednika, obezbeđuje unapređenje, obrazovanja mladih na selu, edukaciju u inostranstvu u oblastima poljoprivrede, kreiranje kreditnih olakšica i investiciona ulaganja u određene projekte agrara, posredovanje u realizaciji malih i srednjih projekata sa strateškim partnerima iz zemlje i inostranstva, obezbeđivanje uslova za proizvodnju i plasman zdrave hrane, stipendiranje učenika strednjih poljoprivrednih škola....

Fond broji preko 2000 članova, predstavlja retku instituciju za revitalizaciju sela, sa ciljem da poljoprivredna proizvodnja postane izvozna i profitabilna delatnost.

Majstorović – Fond će nastaviti sa radom

Jedan od članova Upravnog odbora Fonda za doškolovanje mladih poljoprivrednika, Darko Majstorović, nam je rekao, da će Fond nastaviti sa radom posle smrti njenog osnivača Borke Vućić.

- Ja mogu da vam potvrdim, da će Fond mladih poljoprivrednika sigurno nastaviti svoje aktivnosti u smeru u kojem je to i ranije radio. To je bila velika želja gospođe Borke Vučić, i mislim da će svi članovi Upravnog odbora sa time biti saglasni. To je jedino što za sada možemo da kažemo – rekao je Darko Majstorović.

Na pitanje da li će Fond mladih poljoprivrednika promeniti naziv u Fond Borke Vućić rečeno nam je da će se to znati tek pošto se održi Upravni odbor, a to će biti pošto bude sahranjena Borka Vučić.

KOMEMORACIJA U SOCIJALISTIČKOJ PARTIJI SRBIJE

Komemoracija povodom tragične pogibje funkcionerki SPS-a biće održana sutra u 11. časova u prostorijama Socijalističke partije Srbije. Poslednji ispraćaj Borke Vučić biće na 13 časova, a Mirjane Blagojević u 15 časova na Novom groblju u Beogradu.



Sanja Vajagić



Knjiga žalosti povodom smrti Borke Vučić

Socijalistička partija Srbije otvoriće knjigu žalosti povodom smrti Borke Vučić i Mirjane Blagojević, koje su poginule u saobraćajnoj nesreći, saopšteno iz SPS-a.

Gradjani će u knjigu žalosti moći da se upišu od utorka, 4. avgusta, u devet sati, u prostorijama centrale stranke u Beogradu.

Prostorije SPS-a nalaze se u Studentskom trgu broj 15.

Beta



Još nepoznat uzrok prevrtanja automobila B.Vučić


Predsednik Opštinskog suda u Batočini Miroslav Lepojević izjavio da još nije poznat uzrok prevratanja automobila marke "škoda" na autoputu Beograd-Niš u kojem su u subotu 1. avgusta život izgubile Borka Vučić (86) i Mirjana Blagojević (64) iz Beograda.

"Sudski veštaci su pregledali vozilo i ta dokumentacija ne ukazuje šta bi mogao biti uzrok prevrtanja vozila", rekao je Lepović u izjavi Tanjugu.

On je dodao da će najverovatnije sutra biti saslušan vozač automobila Dejan Blagojević (27) protiv koga je policija opštinskom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Blagojević je u toj nesreći zadobio lake telesne povrede.

Putnica iz "škode" Verica Jezdić Milatović (44) biće saslušana naknadno, pošto se oporavi, jer je u toj nesreći zadobila teške telesne povrede i nalazi se na lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Prema izjavama lekara njen život nije ugrožen i zdravstveno stanje joj je stabilno. Ona, je u toj nesreći zadobila prelom nekoliko rebara.

Istraži sudija Amela Babović- Vasić, posle izvršenog uvidjaja, naložila je tehnički pregled vozila, kao i obdukciju preminulih, čiji se rezultati još čekaju.

Prema ranijem saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, putničko vozilo "škoda fabija", beogradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Blagojević probilo je zaštitnu ogradu i prešlo u kolovoznu traku iz pravca Niša ka Beogradu, pri čemu se zapalilo i izgorelo u potpunosti.

Prema izjavi istražnog sudije, svi putnici su, tokom prevrtanja iz vozila ispali iz automobila.

Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.