Od ponedeljka naplata putarine na deonici autoputa “9. januar”

Izvor: Blic, 21.Dec.2016, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ponedeljka naplata putarine na deonici autoputa “9. januar”

Javno preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" Banjaluka od ponedeljka, 26. decembra počeće sa naplatom putarine na novoizgrađenoj deonici auto-puta "9. januar" Banjaluka - Doboj, na pravcu od Doboja do Prnjavora.

Cena putarine na auto-putu "9. januar" za vozila prve kategorije, u koju spadaju putnička vozila, motocikli, trocikli i četvorocikli, kao i laka komercijalna vozila, iznosi četiri KM, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Vlasnici vozila druge kategorije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u koju spadaju putnička vozila sa prikolicom ili karavni, vožnju auto-putem "9. januar" platiće osam KM, dok će vozači vozila treće kategorije, odnosno autobusi i kamioni, na ime putarine izdvojiti 12 KM.

Za vozila četvrte katerogije, odnosno vozila sa četiri i više osovina ili kamioni sa prikolicom, autobusi sa dvoosovinskom prikolicom i tome slično, putarina iznosi 20 KM. U cenu putarine uračunat je i PDV.

Putarina se može plaćati konvertibilnim markama, efektivnim stranim novcem, gotovinskim plaćanjem, bankovnim karticama, kao i elektronskim putem, pomoću TAG uređaja.

Naplata putarine na ovoj deonici odvijaće se kroz nešto drugačiji vid otvorenog sistema, koji se od sistema naplate putarine na auto-putu Gradiška - Banjaluka razlikuje u tome što ima dve ulazno - izlazne rampe.

Princip plaćanja je takav da vozači ulaze na auto-put na jednom od dva postojeća naplatna mesta, odnosno u Prnjavoru ili Kladarima kod Doboja, bez zaustavljanja, a cenu vožnje plaćaju prilikom izlaza na bilo kojem od naplatnih mesta.

Naplata putarine odvijaće se na ovaj način sve do završetka druge deonice auto-puta "9. januar", na pravcu od Prnjavora do Banjaluke, kada je predviđeno zatvaranje kompletnog sistema naplate na postojećim donicama mreže auto-puteva u Republici Srpskoj.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Od ponedjeljka naplata putarine na dionici auto-puta "9. januar"

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2016

BANJALUKA - Javno preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" Banjaluka od ponedjeljka, 26. decembra počeće sa naplatom putarine na novoizgrađenoj dionici auto-puta "9. januar" Banjaluka - Doboj, na pravcu od Doboja do Prnjavora...Cijena putarine na auto-putu "9. januar" za vozila prve kategorije, u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.