Obnavlja se put kroz Ralju kod Smedereva

Izvor: RTS, 21.Feb.2019, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnavlja se put kroz Ralju kod Smedereva

Put kroz Ralju kod Smedereva, godinama je u lošem stanju, a posle svake zime pojave se nove udarne rupe. Počela je privremena sanacija kolovoza.
Putari su od juče na terenu i rade privremenu sanaciju kolovoza od Raljanske petlje do Raljanskog mosta, pa ako ih posluži vreme, i do skretanja za obilaznicu oko Smedereva u dužini od 3 kilometra.

Kroz selo Ralja kod Smedereva prolazi državni put >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvog B reda, samim tim, osim meštana, koristi ga i veliki broj teretnih vozila. Tu prolaze kamioni koji ne žele autoputem, ali je najviše onih koji iz Železare voze šljaku na vagu, pa na smetlište Jelen Do.
Krpljenje rupa je trenutno rešenje, a za proleće je za deonicu od petlje do mosta u planu dugoročnije, kao i rekonstrukcija raljanskog mosta tokom leta.
„Trenutno radimo na saniranju udarnih rupa, mašinski ih krpimo i nadam se da ćemo na proleće, čim kreme letnje održavanje da tih nekih 600 do 700 metara presvučemo novim asfaltom i obezbedimo kvaltetan i bezbedan saobraćaj na ovom potezu”, kaže Željko Luković, rukovodilac održavanja PZP Požarevac.
Ovaj put seče i pruga, koja vozačima izgleda pada još teže nego loš put. Prošlo je minimum godinu dana otkako su skinute motke polubranika i nikada nisu vraćene. Iako voz stane i da zvučni signal pre ukrštanja, vozači ipak strepe, posebno noću.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.