ORLOVČANI TRAŽE MOST

Izvor: Kurir, 01.Nov.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ORLOVČANI TRAŽE MOST

Meštani naselja Orlovica protestovali protiv rušenja nadvožnjaka Tranšped, koji im je jedina spona s autoputem i centrom grada

Naokolo bliže?! Žitelji naselja Orlovica ponovo su se okupili na nadvožnjaku Tranšped, protestujući protiv ideje da im se zatvori jedina veza s gradom. Za njih je taj nadvožnjak jedini način da iz svog naselja direktno izađu na autoput. Ukoliko Orlovčani ostanu bez svog mosta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << do grada i nazad moraće okolnim putem preko Vrčina.

- To je kao da u Beograd idemo preko Smedereva. Možeš da umreš trista puta dok stigneš do bolnice - revoltirana je jedna od žiteljki ovog naselja.

Nemanja Škrigić, jedan od učesnika protesta, ističe da okupljeni meštani traže novu kategorizaciju mosta, kako bi preko njega mogli da prolaze i pešaci i automobili.

- Ako most nije pao kada su se dva šlepera mimoišla na njemu, zašto bi pao dok prolaze pešaci ili automobili meštana - kaže on.

Žitelji ne znaju šta će se dešavati s mostom, ali ističu da je već bilo pokušaja da ga zatvore. To im je, kažu, bila kap koja je prelila čašu.

(T. V)

Putevi Srbije: Nema rušenja!

Kako saznajemo, pre nekoliko dana na sastanku održanom u opštini Grocka, na kom su učestvovali predstavnici opštine i JP „Puteva Srbije", odlučeno je da će se praviti novi most koji će se nalaziti u blizini mosta Tranšped.

- Stari most se neće rušiti dok se ne izgradi novi, malo dalje od starog, tako da meštani Orlovice nemaju apsolutno nikakvog razloga za za zabrinutost i proteste - rečeno nam je juče u „Putevima Srbije".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.