Novi sneg otežava saobraćaj

Izvor: RTS, 07.Feb.2012, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sneg otežava saobraćaj

Nove snežne padavine, jak mraz i pojačan vetar preko prevoja i u planinskim predelima otežavaju čišćenje i prohodnost puteva.

Saobraćaj u Srbiji otežavaju nove snežne padavine, jak mraz i pojačan vetar preko prevoja i u planinskim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na autoputu od Beograda ka Nišu mestimično ima snega u brzoj i zaustavnoj traci, pa se vozačima savetuje da posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obrate pažnju na prevojima i usponima.

Od Beograda ka Subotici i Šidu, ima snega na kolovozu do tri centimetra, zbog čega je saobraćaj usporen, ali se za sada obavlja bez posebnih prekida. Prilazi Beogradu su dobro pročišćeni, ali  zimske službe apeluju, posebno na vozače teških teretnih vozila, da bez dobrih zimskih guma ne kreću preko prevoja Rudnik na Ibar.

Na području Vojvodine, na putevima prvog prioriteta i na važnijim regionalnim putevima ima snega na kolovozu do pet centimetara, zbog čega se saobraćaj obavlja otežano uz obaveznu upotrebu zimskih guma i lanaca jer su česta izletanja sa kolovoza.

Probijena je i druga traka kod Brodareva, saobraćaj se obavlja usporeno jer su obilne snežne padavine na ovom području. Ne savetuje se korišćenje ove deonice jer i dalje postoji opasnost od novih lavina.

Zbog snežne mećave na Čestobrodici, između Paraćina i Zaječara, za kamione sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

Posle maksimalnih napora i intenzivnih intervencija putara, autoputevi i glavni magistralni putevi su prohodni, ali je saobraćaj nešto usporeniji jer i dalje na pojedinim mestima ima snega u raskvasenom stanju.

Na svim prilaznim putevima zimskim turističkim centrima i dalje je veoma otežano, jer pored snega i jakog mraza, vetar dodatno pravi problem i stvara snežne nanose.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Neprohodan je putni pravac R-120 Boljevac-Sokobanja (preko Rtnja).  Na deonicama trasiranim kroz stenske useke i klisure učestala je pojava odrona.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen. 

Preko mosta "Gazela" u Beogradu na autoputu E-75 zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tone.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd - Novi Sad - Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Na deonici regionalnog puta R-110 od Perleza do Titela, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna težina prelazi 10 tona. 

Na magistralnom putu M-21, Prijepolje - Bijelo Polje, u neposrednoj blizini graničnog prelaza Brodarevo ka Crnoj Gori, do 6. februara neće biti obustava saobraćaja u ustaljenim terminima, jer se zbog niskih temperatura i snega odlaže izvođenje radova.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.