Neviđen auto-put: Površina puta providna VIDEO

Izvor: B92, 01.Jan.2018, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neviđen auto-put: Površina puta providna VIDEO

Peking -- Deonica auto-puta sa solarnim panelima, duga jedan kilometar, otvorena je u Kini radi testiranja, prenosi Sinhua.

Solarni paneli postavljeni su ispod puta koji okružuje grad Đinan na istoku Kine, a sama površina puta je providna kako bi sunčeva svetlost mogla da dopre do panela.

Paneli pokrivaju 5.875 kvadratnih metara i mogu da proizvedu milion kilova-časova energije godišnje, što je dovoljno za potrebe 800 domaćinstava, navodi firma koja izvodi projekat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Električna energija koja bude proizvedena na toj deonici biće korišćena za osvetljenje auto-puta i putokaza, kao i za kamere, osvetljenje tunela i kućice za naplatu putarine.

Plan je da u budućnosti budu razvijene i funkcije mobilnog punjenja električnih vozila i obezbeđenja internet-veze, navodi Sinhua

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OVAKAV AUTO-PUT NISTE VIDELI: Kola voze po providnoj površini (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 01.Jan.2018

Deonica autoputa sa solarnim panelima, duga jedan kilometar, otvorena je u Kini radi testiranja PEKING -- Deonica autoputa sa solarnim panelima, duga jedan kilometar, otvorena je u Kini radi testiranja, prenosi Sinhua. Solarni paneli postavljeni su ispod puta koji okružuje grad...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.