Nepal: 27 poginulo u nesreći

Izvor: B92, 11.Sep.2012, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepal: 27 poginulo u nesreći

Katmandu -- Najmanje 27 osoba je poginulo, a 11 povređeno kada se autobus survao niz liticu u planinskoj oblasti Kalikot, u zapadnom Nepalu.

Autobus se sa uskog planinskog puta survao niz liticu do obale reke pošto je vozač izgubio kontrolu u oštroj krivini na autoputu Karnali, prenela je agencija AFP.

"Imamo 27 beživotnih tela. Jedanaest povređenih putnika zbrinuto je u lokalnoj bolnici. Među njima, dva putnika su u kritičnom stanju. Autobus je potpuno smrskan", rekao je policijski inspektor Barun Bahadur Sing. Nesreće su učestala pojava u Nepalu zbog loših puteva, slabo održavanih vozila i neoprezne vožnje.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.