Neophodna oprezna vožnja

Izvor: RTS, 18.Feb.2012, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodna oprezna vožnja

Zbog vlažnih kolovoza i raskvašenog snega na većini magistralnih i regionalnih puteva u Srbiji, vozačima se preporučuje oprezna vožnja.

Na autoputevima u Srbiji kolovozi su od jutros uglavnom vlažni, dok na magistralnim i regionalnim putevima snega na kolovozu ima do pet centimetara, saopštili su "Putevi Srbije", uz preporuku da se vozi oprezno.

Iz tog preduzeća savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, te apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu.

Na autoputu E 75 od graničnog prelaza prelaz Horgoš do Niša nema snega, a kolovoz je vlažan, dok od Niša do granice sa Makedonijom snega ima do pet centimetara.

Autoput E 70 od Batrovaca, preko Beograda i Vršca do Vatina je vlažan i nema snega, dok je autoput E 80 od Niša do granice sa Bugarskom pokriven snegom u visini od pet centimetara.

Na državnim putevima prvog reda, magistralnim putevima prvog prioriteta kolovozi su vlažni, snega ima do pet centimetara, a preporučuje se i oprezna vožnja.

Kada je reč o ostalim državnim putevima, snega ima samo na putu M 21 Podbukovi - Kosjerić - Požega i Divljaka - Ivanjica - Kumanica, kao i na relaciji Kraljevo - Novi Pazar - granica sa Crnom Gorom.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Valjeva, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Užica, Požege, Ivanjice, Beograda.

Na putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Beograda, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Mačve i Kolubare.

Na putu M-21 Petrovaradin-Irig od 17. februara na snazi je zabrana kretanja za sva teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

U okolini Zaječara vetar povremeno i mestimično stvara nanose na kolovozu u ravnicama i na prevojima do pola metra, a moguća je pojava ledenica i leda u tunelima na M-25.1, gde je od 28. do 35. kilometra sužen profil puta i pojava snežnih lavina.

Kod Užica je moguća pojava obrušavanja snega sa kosina, dok je kod Požege moguća poledica pored rečnih tokova, na mostovima i klisurama, planinskim prevojima, kao i odroni u stenskim usecima i zasecima, a kolotrazi jako izraženi.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a leda ima na putnim pravcima u Vojvodini.

Neprohodni su putni pravci Brestovac-Gornjak-Žagubica, a magle ima od HE Đerdap do Golubca.

Iz tog preduzeća navode da je prestala zabrana prolaska za šlepere i kamione sa prikolicom na delu puta Kladovo - Golubac, kao i na delu državnog puta Kladovo - Negotin - Zaječar.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.