Nema gužve na putevima

Izvor: RTS, 01.Sep.2009, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema gužve na putevima

Na važnijim i frekventnim putnim pravcima u Srbiji saobraćaj je umerenog inteziteta, a pojačan je na prilazima većim gradskim sredinama, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Na graničnim prelazima zadržavanje vozila traje između 15 minuta i pola sata.

Zbog radova na sanaciji nadvožnjaka kod Mihajlovca na autoputu E-75, Niš-Beograd, za saobraćaj će biti zatvorena brza traka u smeru ka Beogradu. Radovi bi trebalo da traju do 3. septembra.

Zbog radova na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << popravci mostova preko reke Crni Timok, na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, na delu izmedu Selišta i Gamzigradske banje, saobraćaj je obustavljen do 7. septembra.

Vozači mogu da koriste sledeće alternativne pravce: vozači koji idu iz Paraćina za Zaječar, Negotin ili Knjaževac, mogu da koriste alternativni put od Selišta ka Boru, pa preko Nikolićeva za Zaječar i dalje. Vozači koji idu iz Knjaževca, Negotina i Zaječara ka Paraćinu, mogu da koriste regionalni put Zaječar-Boljevac, preko Lubnice, i dalje ka Paraćinu ili napred navedeni pravac Zaječar-Bor i dalje ka Paraćinu.

Sanira se kolovoz na autoputu E-75 Beograd-Niš na deonici od Pojata ka Ražnju, na prevoju Mečka. Za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna strana, pa se saobraćaj obavlja dvosmerno levom stranom kolovoza.

Zbog interventne poporavke mosta preko reke Stari Begej, na regionalnom putu R/114.1, Banatsko Karađordevo-Stari Itebej, saobraćaj će biti obustavljen do 31. oktobra.

Na autoputu E-75, deonica Pojate-Aleksinac, u toku su radovi na levom vijaduktu kod Ražnja. Vijadukt će biti zatvoren za saobraćaj do 30.

oktobra. Saobraćaj se odvija dvosmerno, kolovozom desnog vijadukta (posmatrano iz pravca Beograda ka Nišu).

Planirani su radovi na izgradnji dve deonice od po 10 kilometara, na levoj strani autoputa E-75, deonica Horgoš-Novi Sad. Očekuje se da će deonica od 20 kilometara biti puštena u saobraćaj 29. novembra.

Delimično je normalizovan saobraćaj na regionalnom putu R-120 Temerin-Novi Sad iz pravca Subotice i Beograda. U zoni temerinske raskrsnice, i dalje je zatvoreno skretanje sa autoputa Beograd-Subotica na regionalni put R-120 Temerin-Novi Sad, a vozila se usmeravaju na petlju Zrenjanin.

U okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251 radi se na sanaciji tunela Stara Straževica, pa će zbog radova, tunel biti zatvoren za saobraćaj do 3. septembra.

Na magistralnom putu M-22, koji od Beograda, preko Novog Sada, vodi ka Subotici, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75 Beograd-Subotica.

Zbog radova na deonici magistralog puta M-22 između Ušća i Biljanovca, saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila. 

Na regionalnom putu Kanjiža-Novi Kneževac, zbog popravke kolovozne konstrukcije mosta, zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima od preko 12 tona.

Radi se na rehabilitaciji kolovoza magistralnog puta M/17.1 od Subotice ka granicnom prelazu Kelebija. Saobraćaj će se do 20. septembra obavljati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na regionalnom putu R-115 Kovin-Bela Crkva saobraćaj će se zbog radova na popravci mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav, kod Vračevog Gaja, do 15. septembra odvijati prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Na deonioci regionalnog puta od Perleza do Titela na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 10 tona.

Zbog radova na interventnoj popravci drumskog mosta preko reke Save kod Sremske Mitrovice, na regionalnom putu R-116, koji vodi od Sremske Mitrovice ka Glušcima i dalje ka Bogatiću i Badovincima ili ka

Mačvanskom Pričinoviću i šapcu, do 1. oktobra saobraćaj preko mosta će se obavljati prema posebnom režimu.

Na magistralnom putu Čačak-Požega-Užice, na deonici kod Užića, na kolovozu su izraženi kolotrazi pa vozači moraju opreznije da voze.

Usled oštećenja kolovoza na mostu na magistralnom putu M-2, na 15. kilometru od Ribarića ka Rožaju, saobraćaj je usporen i obavlja se prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Na deonici magistralnog puta M-2 Rožaje-Kosovska Mitrovica, u zoni graničnog prelaza Mehov Krš, zbog radova saobraćaj se obavlja prema postavljenoj saobraćajnij signalizaciji, uz povremene kraće prekide od 15-20 minuta u intervalu od 7.00 do 15.00. Planirano je da ti radovi traju do 15. septembra.

Na graničnim prelazima zadržavanje vozila traje između 15 minuta i pola sata

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.