Na deonicama ovog autoputa morate da VOZITE NAJMANJE 120 km/h, inače KAZNA 100 EVRA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2023, 23:00

Na deonicama ovog autoputa morate da VOZITE NAJMANJE 120 km/h, inače KAZNA 100 EVRA!

Novo ograničenje minimalne brzine osmišljeno da bi podstaklo vozila koja se sporije kreću da se drže dve desne trake

Vozači u Abu Dabiju biće kažnjeni s 400 dirhama (100 evra) ako ne voze minimalnom brzinom od 120 km/h na deonicama važnog autoputa. Novo minimalno ograničenje brzine duž deonice od 62 kilometra puta Sheikh Mohammed bin Rashid je stupilo na snagu u aprilu 2023. godine, s kaznama koje se naplaćuju ​​vozačima koji krše zakon od 1. maja 2023. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

U izveštaju The Nationala se navodi da je novo ograničenje minimalne brzine osmišljeno da bi podstaklo vozila koja se sporije kreću da se drže dve desne trake, prenosi Revija HAK.

Ograničenje minimalne brzine od 120 km/h se primenjuje na dve leve trake puta sa četii trake koji povezuje Emirate Abu Dabi i Dubaji. Najveća dozvoljena brzina u sve četiri trake je 140 km/h. Teška vozila, međutim, moraju da ostanu u krajnjoj desnoj traci i smeju da se kreću maksimalno 80 km/h.

"Uvođenje minimalne brzine ima za cilj povećanje bezbednosti na putu. To će podsticati spora vozila da koriste odgovarajuće trake", rekao je glavni direktor policije Abu Dabija, general Al Muhairi.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.