Na Horgošu se čeka i do 6h

Izvor: B92, 22.Dec.2012, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Horgošu se čeka i do 6h

Beograd -- Na graničnom prelazu Horgoš, na granici Srbije i Mađarske, putnička vozila na ulazu u Srbiju čekaju čak šest sati iako je u tom smeru otvoreno šest traka.

Auto-moto savez Srbije uporozava da je, zbog predstojećih praznika, pojačan saobraćaj u gradovima i na svim važnijim putevima, na prilazima zimskim turističkim centrima i na graničnim prelazima.

Iz AMSS navode da se od 90 minuta do dva sata na ulaz u Srbiju čeka na Graničnom prelazu Batrovci, na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << granici Srbije i Hrvatske.

Na Graničnom prelazu Kelebija, takođe na granici Srbije i Mađarske, na ulazak u Srbiju čeka se 60 do 90 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila čekaju oko 45 minuta.

Saobraćaj na području Bujanovca i Preševa je pojačanog intenziteta zbog velikog broja stranih vozila na kolovozima uoči božićnih i novogodišnjih praznika.

Na administrativnom prelazu Končulj prema Kosovu danas su kolone bile dugačke i do dva kilometra zbog većeg broja automobila kosovskih Albanaca koji rade na Zapadu, uglavnom u Nemačkoj i Švajcarskoj, a u pokrajini će provesti odmor.

Situacija nije bolja ni na graničnom prelazu Preševo prema Makedoniji, gde se vozila zadržavaju i do dva sata sa makedonske strane.

Gužve su stvorene i na samom autoputu Bujanovac-Preševo, zbog čije se izgradnje vozila kreću samo u jednoj saobraćajnoj traci. Bez obzira na povećan intenzitet saobraćaja, do sada nije zabeležen neki ozbiljniji saobraćajni prekršaj.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zastoj na Horgošu

Izvor: Akter, 22.Dec.2012

Na graničnom prelazu Horgoš, na granici Srbije i Mađarske, putnička vozila na ulazu u Srbiju čekaju do tri sata iako je u tom smeru otvoreno šest traka

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.