Izvor: B92, 19.Avg.2009, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Ubrzati radove

Subotica -- Ministri za infrastrukturu i NIP, Milutin Mrkonjić i Verica Kalanović, nezadovoljni su dinamikom radova na dve deonice autoputa od Horgoša do Novog Sada.

Pri obilasku gradilišta na tim deonicama, na severnom kraku Koridora 10, ministri su ukazali da radovi kasne i da za 100 dana od početka izgradnje nije urađeno 35 odsto radova predviđenih ugovorom.

Nakon otvorenog razgovora sa vlasnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i direktorima gradilišta, kako je rekla Kalanovićeva, u kojim je zatražen pojačan intenzitet izgradnje, izvođači su obećali da će, uprkos otežanim vremenskim prilikama, obe deonice biti završene po planu, u novembru ove godine.

Naglasivši da država izvršava svoje obaveze i da su pare obezbeđene, ministarka je rekla da i izvođači moraju da poštuju svoje obaveze, a to su kvalitet, rokovi i standardi predviđeni ugovorom.

Mrkonjić nije želeo da prihvati opravdanje investitora da radovi kasne zbog obilnih kiša i zatražio je od njih da i pre roka završe te deonice.

Te dve deonice, dužine po 10 kilometara, grade se sredstvima iz budžeta Srbije, a izvođači radova su preduzeće za puteve "Beograd" i "Putevi Užice".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.