Mrkonjić: Ove godine 100km autoputa

Izvor: B92, Beta, 15.Mar.2010, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Ove godine 100km autoputa

Beograd -- Ove godine će biti otvorena gradilišta na ukupno 200 kilometara Koridora 10 od kojih će do 31. decembra biti gotovo 110 kilometara, kaže Milutin Mrkonjić.

Mrkonjić, ministar za infrastrukturu Srbije, je najavio za 27. mart početak radova na 200 kilometara auto-puta duž Evropskog koridora 10.

"Za severni krak Koridora 10 tender je još u toku. Naredne nedelje plan je da se sa izvođacem potpiše ugovor, a početak radova najavljujem za 27. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mart. Istog dana počinje i izgradnja obilaznice oko Dimitrovgrada", kazao je Mrkonjić.

Deonica obilaznice oko Beograda od Batajnice do Dobanovaca počeće 1. maja, kazao je Mrkonjić.

"Kako više ne možemo da računamo na donaciju Grčke iz 'Helenik plana', predložiću Vladi Srbije da deonicu od Levosoja do Neradovca delimično sami finansiramo. I tu bi radovi mogli da počnu 1. maja, a za 7. jul planiramo da otvorimo gradilišta na delu od Grabovnice do Grdelice i od Neradovca do Vladicinog Hana", kazao je Mrkonjić.

"Moja je procena da velike projekte na putnoj mreži bez problema mogu da iznesu 'Putevi Srbije' i 'Koridor 10' i nema potrebe da se formira ili na tenderima traži bilo kakvo novo preduzeće i time stvara konfuzija", rekao je Mrkonjić.

Na primedbe da ne postoji projektna dokumentacija i da zbog toga kasne radovi na Koridoru 10, Mrkonjić je kazao da nisu projektanti krivi što im do pre godinu i po niko nije naručio da rade projektnu dokumentaciju za najvažniji put u Srbiji.

"Imamo tri velike projektantske kuće koje su osposobljene da kvalitetno i brzo pripreme projekte, tendersku dokumentaciju i obavljaju nadzor. To su Saobraćajni institut CIP, Institut za puteve Beograd i Centar za projektovanje Vojvodine", kazao je Mrkonjić.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.