Mrkonjić: Nisam zadovoljan tempom

Izvor: S media, 19.Nov.2010, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Nisam zadovoljan tempom

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je danas da nije u potpunosti zadovoljan tempom izgradnje Koridora 10 u Srbiji, ali da je zadovoljan koliko toga je uradjeno u ovim okolnostima, istakavši da su sada na trasi tog putnog pravca otvorena gradilišta na 170 kilometara puta.

Mrkonjić je novinarima u Vladi Srbije predočio da danas Srbiji nedostaje 360 kilometara autoputa na Koridoru 10 i da je od početka mandata ove vlade u potpunosti završena izgradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << oko 50 kilometara.

Mrkonjić: Spreman sam da položim račune

Danas je u Vladi Srbije potpisan ugovor za izgradnju autoputa na Koridoru 10, od Vranja do Bujanovca, na deonici Donji Neradovac - Srpska kuća, sa grčkom kompanijom "Aktor", koja bi taj posao trebalo da završi u proleće 2012. godine.

Ministar Mrkonjić je naveo da "imamo danas i 170 kilometara otvorenih gradilišta, od čega samo na severnom kraku 112,5 kilometara, izgradnju novog mosta kod Beške i obilaznice oko Novog Sada u dužini od 12,5 kilometara i još 100 kilometara od Novog Sada do Horgoša i Kelebije".

On je dodao da će biti završen severni krak od Novog Sada do Horgoša u roku, odnosno do počeka 2011. godine, ali da taj rok neće biti ispoštovan za deo "Ipsilon kraka" - obilaznica oko Subotice do Kelebije, kao ni izgradnja novog mosta kod Beške.

Potpisan ugovor za izgradnju deonice autoputa

Ministar je kazao da je u toku priprema radova na izgradnji obilaznice oko Beograda, od Dobanovaca do Batajnice, da se izvode radovi na izgradnji tunela "Straževica" i da će se na obilaznici od Orlovače do Bubanj Potoka raditi još tri saobraćajna objekta, što će sve raditi domaća preduzeća.

Mrkonjić je naveo da se radi autoput i na istoku - obilaznica oko Dimitrovgrada i da je u pripremi izgradnja od Dimitrovgrada do Pirota u dužini od 23 kilometra, kao i skori početak radova od Srpske kuća kod Bujanovca do Donjeg Neradovca kod Vranja, u dužini od osam kilometara.

U pripremi je, odnosno tenderskoj proceduri, i izgradnja deonica od Grabovnice do Grdelice i od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca, u ukupnoj dužini oko 30 kilometara, kazao je on.

"Danas se radi na 170 kilometra autoputa i ostaje još 40 kilometara u tenderskoj proceduri i oko 60 kilometara neraspisanih tendera", istakao je ministar i izrazio očekivanje da će svi tenderi na preostalim neizgradjenim deonicama Koridora 10 u Srbiji biti raspisani do kraja godine.

Radovi na srpskim železnicama počinju sledeće godine

Mrkonjić je ukazao da je "posao vlade da na izgradnji Koridora 10 u Srbiji posao dobiju, pre svega, naša preduzeća", bez obzira na to kako rade i da će se uvek za to zalagati.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što predsednik Srbije Boris Tadić "tajno obilazi gradilišta nezadovoljan realizacijom projekata", Mrkonjić je rekao "Izvanredno se osećam kada predsednik Srbije obilazi gradilišta - predsednik na to ima pravo i ja sam to i tražio od njega... i to je dobro".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkonjić: Otvorena gradilišta na 170 kilometara puteva

Izvor: EMportal, 19.Nov.2010

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je danas da nije u potpunosti zadovoljan tempom izgradnje Koridora 10 u Srbiji, ali da je zadovoljan koliko toga je urađeno u ovim okolnostima, istakavši da su sada na trasi tog putnog pravca otvorena gradilišta na 170 kilometara puta.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.