Mrkonjić: Ne treba ići na arbitražu

Izvor: B92, Beta, 06.Dec.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Ne treba ići na arbitražu

Beograd -- Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić ocenio je da bi arbitraža oko koncesije za izgradnju auto puta Horgoš-Požega sa Alipinom-Por bila gubljenje vremena.

Mrkonjić: Alpina - Por je korektan koncesionar

Mrkonjić je kazao da je deo autoputa već trebalo da bude gotov, ali da mi "ništa nismo uradili". Primetivši da je cela sezona izgubljena, ministar je rekao da Srbija uzima kredite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke, a one bi, kako je rekao, bile u komisiji.

"Kako bi od njih mogli da očekujemo da nam daju kredite kad smo na arbitraži", zapitao je ministar i dodao da se ne seća kada smo dobili neku arbitražu.

"Ne zato što nismo bili u pravu, već zato što smo aljkavi", rekao je Mrkonjić.

On je kazao da je o tom pitanju vlada "apsolutno jedinstvena". Mrkonjić, međutim, nije želeo da komentariše izjavu ministra za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Olivera Dulića da bi povodom koncesije trebalo ići na arbitražu.

"To neću da komentarišem. Znam samo da Srbija mora da postigne dogovor sa 'Alpina-Porom' i da je to zvaničan stav vlade. S druge strane, mislim da ćemo naći rešenje sa koncesionarom. Oni su korektni", kazao je Mrkonjić.

On je negirao da se aneksi ugovora kriju i da svi zainteresovani mogu da dođu u ministarstvo i da ih dobiju na uvid.

Mrkonjić je negirao da su neki srpski biznismeni suvlasnici "Alpine" i dodao da je u toj kompaniji 80 odsto akcija u vlasništvu preduzeća SFF, a 20 odsto "Alute".

Upitan ko će finansirati izgradnju autoputa Horgoš-Požega, Mrkonjić je odgovorio "Republika Srbija" i dodao da je u našu zemlju od 5. oktobra 2000. godine ušlo 55 milijardi evra, a da je za autoput potrebno 1,6 milijardi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.