Mrkonjić: Hitno završiti Koridor 10

Izvor: B92, 28.Jan.2011, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Hitno završiti Koridor 10

Beograd -- Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je zatražio od rukovodstva novoosnovanog preduzeća "Koridori Srbije" da što pre završe Koridor 10.

Preduzeće "Koridor 10" je na osnovu odluke vlade preraslo u "Koridore Srbije", podsetio je Mrkonjić.

On dodaje da će to preduzeće rukovoditi svim poslovima na izgradnji putnih koridora 10 i 11, što obuhvata izgradnju, projektovanje i eksproprijaciju zemljišta.

"Vaš zadatak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da autoput Koridor 10 bude izgrađen što pre. Počeli smo na početku mandata ove vlade sa 300 miliona (evra) nasleđenog duga putarima, bez urađene eksproprijacije, sa nekompletiranim projektima i našom bukvalno razbijenom građevinskom operativom", rekao je Mrkonjić predstavnicima tog preduzeća.

"Dug smo vratili, završili glavne projekte, završili neophodnu eksproprijaciju, obezbedili finansiranje radova, približili kraju izgradnju koridora kroz Vojvodinu i sve to u teškim uslovima, uz velike napore", kazao je ministar.

On je zatražio od čelnika "Koridora Srbije" da se do aprila raspišu svi ostali tenderi za izgradnju Koridora 10.

"Da pratite rokove, a u Ministarstvu za infrastrukturu i ostalim ministarstvima imaćete punu podršku i kontrolu, u okviru nadležnosti ministarstva", istakao je Mrkonjić.

U saopštenju ministarstva za infrastrukturu se navodi da je Mrkonjić kazao i da će preduzeće Putevi Srbije graditi i održavati puteve prvog i drugog reda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.