Mitrović: Gradnja autoputa Sarajevo-Beograd počinje na proleće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020, 10:41

Mitrović: Gradnja autoputa Sarajevo-Beograd počinje na proleće

Ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović izjavio je da na proleće počinje izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd.

Prema njegovim rečima, kada su u pitanju deonice koje spajaju Beograd, Tuzlu i Sarajevo postoji problem koji je u vezi sa uređenjem BiH i načinom njenog funkcionisanja.

"Ovo je autoput koji ide od Kuzmina, preko Rače, Bijeljine, Brčkog, a onda imamo problem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << spajanja sa Tuzlom i Sarajevom", rekao je Mitrović za sarajevski Avaz.

Precizirao je da je trasa koja ide od Rače preko Bijeljine, Brčkog i prema Vukosavlju u dobroj realizaciji i da na proleće počinje izgradnja puta od Rače ka Bijeljini.

Govoreći o deonicama puta prema Tuzli i Sarajevu, Mitrović podseća da postoje različite ideje - da se od Tuzle radi autoput ili brza cesta prema Brčkom koja bi spojila Tuzlu sa autoputem Sarajevo-Beograd, a druga je varijanta da put ide od Tuzle prema Žepču.

"Što se tiče drugog dela, od Sarajeva prema Vardištu, delimično je ta trasa definisana, ali ipak nije dovoljno urađeno. Problem su sredstva i samo definisanje trase", rekao je Mitrović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na proleće kreće gradnja auto-puta između Beograda i Sarajeva - problem uređenje BiH

Izvor: B92, 04.Dec.2020

Na proleće počinje izgradnja auto-puta Sarajevo - Beograd, kaže ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.