Ministarka: Ub-Lajkovac da se radi 24 sata dnevno!

Izvor: Mondo, 23.Okt.2018, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka: Ub-Lajkovac da se radi 24 sata dnevno!

Ministarka Zorana Mihajlović naložila je svim angažovanim kompanijama na sanaciji deonice autoputa od Uba do Lajkovca da od danas moraju da rade 24 sata dnevno, kako bi ta deonica bila završena do kraja godine.

Foto: MONDO/Goran Sivački Zorana Mihajlović - 5. 5. 1970.

Takođe, i da bi kompletan autoput od Obrenovca do Čačka bio pušten u saobraćaj.

Na sastanku u Vladi Srbije, kome su prisustvovali kineski ambasador Li Mančang, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predstavnici izvođača kineske kompanije Šangdong azerbejdžanske kompanije Azvirt, Energoprojekta, Koridora Srbije, Puteva Srbije i Saobraćajnog instituta CIP, razgovarano je o tome kako ubrzati radove da bi oni bili završeni u roku.

Reč je o delu autoputa koji su izgradile kompanije Planium i Putevi Užice u vreme bivšeg ministra Milutina Mrkonjića, ali koji se raspao pre nego što je pušten u saobraćaj zbog korišćenja neadekvatnih materijala, navodi se u saopštenju tog ministarstva.

Trenutno se sanira kritičan deo u dužini od 2,5 kilometara, za šta je do sada izdvojeno 9,5 miliona dolara.

Ministarka na obilaznici: Kontrolisaću vas stalno

Zbog loše izvedenih radova Ministarstvo je podnelo i krivične prijave protiv svih odgovornih.

Potpredsednica Mihajlović pozvala je sve učesnike na ovom poslu da angažuju dodatne radnike i mehanizaciju, kao i da koriste najkvalitetnije građevinske materijale jer je na terenu utvrđeno da je stanje kolovoza na ovoj deonici mnogo lošije nego što je pokazalo istraživanje koje je sproveo CIP.

Ona je najavila i mnogo intenzivniju kontrolu radova.

"Koridor 11 je od izuzetne važnosti za Vladu Srbije i sve naše građane, jer povezuje gradove centralne Srbije. Bilo je problema u prošlosti i ono što su drugi uništili mi sada popravljamo", rekla je Mihajlović.

Cilj je, kako je naveo, da do kraja godine bude puštena u saobraćaj čitava deonicu autoputa od Obrenovca do Preljine odnosno Čačka, kako bi krenula dalja gradnja koridora ka Požegi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.