Izvor: Radio 021, 03.Dec.2018, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović započela obilazak radova u Grdeličkoj klisuri

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa izvođačima na radovima na Koridroru 10, čime je započela višednevnu posetu Grdelici, gde će obilaziti radove na deonici autoputa u Grdeličkoj klisuri.

Nakon sastanka u kampu u Kržincima, ministarka je, zajedno sa predstavnicima "Koridora Srbije", obišla radove na sanaciji kosine 2 na deonici Grdelica-tunel Predejane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a zatim i izgrađeni tunel Predejane na trasi auto-puta kroz Grdeličku klisuru.

Sastanku i obilascima prisustvovao je i direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić. Izgradnja Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri počela je radovima na deonici Gornje Polje - Caričina Dolina u drugoj polovini 2013. godine i predviđeno je da budu završeni do kraja 2018. godine.

Ukupna dužina autoputa kroz Grdeličku klisuru je oko 26 km, a sastoji se od dve deonice: Grdelica - Caričina Dolina od 11,8 km i Caričina Dolina - Vladičin Han od 14,3 km. U Grdeličkoj klisuri su, pored dva velika tunela, izgrađene i četiri velike petlje, kao i 33 mosta ukupne dužine 5,7 km. Radovi se finansiraju iz zajma Evropske investicione banke, a ukupna ugovorena vrednost radova je 234,18 miliona evra.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MIHAJLOVIĆ: Nisam salonski minister, evo me i u Kržincu

Izvor: OkRadio.rs, 03.Dec.2018

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se u ponedeljak sa izvođačima radova na autoputu Koridrora 10, čime je započela svoj boravak na jugu Srbije gde će obilaziti radove na deonici autoputa kroz Grdeličku klisuru. Ministarka Mihajlović je, zajedno...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.