Mihajlović: Rekonstrukcija železnice je strateški interes Vlade

Izvor: Blic, 23.Okt.2017, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Rekonstrukcija železnice je strateški interes Vlade

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je sada strateški interes Vlade Srbije rekonstrukcija železnice i revitalizacija železničkih pruga.

- To je jako važno kada govorimo o tranzitu kroz Srbiju - rekla je ona je novinarima na Srpskom ekonomskom samitu.

Mihajlović je navela da se očekuje početak razgovora o komercijalnom kreditu s Evropskom investicionom bankom za autoput Niš-Merdare-Priština.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ona je rekla da za Moravski koridor sledeće godine očekuje potpisivanje komercijalnog ugovora, a postoje dve zainteresovane kompanije.

- Možemo još mnogo da uradimo u infrastrukturi - rekla je Mihajlović i dodala da je infrastruktura jedan od glavnih faktora kada se govori o podizanju konkurentnosti Srbije.
Pogledaj vesti o: Autoput,   Merdare

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Železnice jako važne zbog tranzita kroz Srbiju"

Izvor: B92, 23.Okt.2017

Beograd -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je sada strateški interes Vlade Srbije rekonstrukcija železnice i revitalizacija železničkih pruga..."To je jako važno kada govorimo o tranzitu kroz Srbiju", rekla je ona je novinarima na Srpskom ekonomskom samitu...Mihajlović...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.