Mihajlović:Gradnja autoputa Niš-Priština sledeće godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2017, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović:Gradnja autoputa Niš-Priština sledeće godine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će izgradnja prve deonice autoputa Niš-Merdare-Priština, od Niša do Pločnika, prema planu Vlade Srbije i Evropske investicione banke (EIB) početi sledeće godine.

Potpredsednica Vlade Srbije, koja se danas sastala sa direktorkom Kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan, istakla je važnost takozvanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "autoputa mira" koji će dužinom od 77km prolaziti kroz Srbiju, odnosno kroz Toplički i Niški okrug.

"Verujem da ovaj put, u koji će biti uloženo 212 miliona evra, može da donese samo nove poslove i dodatne investicije za oko pola miliona ljudi koji žive u ovim okruzima", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je u toku finalizacija idejnog projekta koji finanasira Fond za Zapadni Balkan, kao i da je vlada završila prostorni plan o kojem će se uskoro razmatrati na sednici vlade.

"Od novembra ćemo krenuti sa procesom eksproprijacije za deonicu Niš-Pločnik, a očekujem da ćemo sledeće godine videti radnike na izgradnji ove deonice autoputa", rekla je Mihajlović.

Na pitanje novinara da li postoje važniji prioriteti u saobraćajnoj infrastrukturi i konstataciju da je autoput Niš-Merdare-Priština važniji za Kosovske Albance nego za građane Srbije, ministarka je istakla da će, osim preko Koridora 10, Srbija izaći na more i ovim autoputem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.