Mali avion udario u vozilo na autoputu na Floridi, dvoje mrtvih

Izvor: VOA, 10.Feb.2024, 02:07

Mali avion udario u vozilo na autoputu na Floridi, dvoje mrtvih

napulj, florida — Dvoje ljudi je poginulo nakon što je mali avion pokušao da sleti na autoput 75 na jugozapadu Floride, pa se sudario sa vozilom. Sudar se dogodio u blizini puta Pajn Rodž, u okrugu Kolijer. Brijana Voker je videla kada je krilo aviona udarilo u automobil ispred njenog. "Sekunde su nas delile od auta ispred nas. Krilo aviona je smrvilo taj auto", rekla je Voker. Ona i njen prijatelj su videli kako avion prilazi autoputu sekund pre udara, pa su zaustavili vozilo. "Bio je nekoliko santimetara iznad nas, skrenuo je naglo udesno i klizio po autoputu". Ona kaže da je usledila eksplozija aviona uz glasan prasak, a delovi su se razleteli po autoputu. "Izgledalo je kao film. Sekunde su nas delile od smrti". Federalna uprava za avijaciju je saopštila da je u avionu bilo pet osoba i da se incident desio oko 15h po lokalnom vremenu. Šerif okruga Kolijer Adam Fišer potvrdio je da su dve osobe stradale, ali nije rekao da li su u pitanju putnici aviona ili neko na autoputu. Prema podacima sajta Flajtaver, avion je u vlasništvu kompanije Hop-a-Džet. Poleteo je iz Kolumbusa u Ohaju oko 13h iz Kolumbusa u Ohaju i trebalo je da sleti u Napulj na Floridi u 15.12h, a potom da leti za Fort Loderdejl. Kompanija Hop-a-Džet nije odgovorila na upit za komentar. Federalna uprava za avijaciju i Nacionalni odbor za bezbednost u saobraćaju istražiće šta se dogodilo.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Potvrđeno: Ima mrtvih u padu aviona na Floridi

Izvor: B92, 10.Feb.2024

Najmanje dve osobe poginule su kada je mali mlazni avion prinudno sleteo na Medjudržavni auto-put 75 u američkoj saveznoj državi Florida...On se zapalio nakon sudara vozilom, saopštile su lokalne vlasti...Federalna uprava za vazduhoplovstvo SAD saopštila je da je avion bio poslovni mlaznjak ''Bombardier...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.