Mađarska: Zakrčen auto-put prema Austriji,  kolone i više od 30 kilometara

Izvor: Večernje novosti, 31.Avg.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Zakrčen auto-put prema Austriji, kolone i više od 30 kilometara

MAĐARSKA/AUSTRIJA - Na autoputu u Mađarskoj prema Austriji formirana je kolona vozila dugačka 30 km, jer je Austrija pooštrila kontrole na granici zbog krijumčarenja izbeglica. Zbog pojačanog talasa putnika koji se vraćaju na zapad Evrope posle završetka letnjih odmora, na mađarskoj strani, pred nekadašnjim graničnom prelazom Nikelsdorf/Hegješhalom, kolona je dostigla 30 kilometara, prenosi austrijska državna televizija ORF.Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << prelazu Šopron-Klingenbah kolona je dostigla dužinu od šest kilometara, a na prelazu Kopohaza-Dojčkrojc četiri kilometra.Pored autoputa M1, u Mađarskoj je zakrčena i jedna sporedna saobraćajnica koji vodi ka granici sa Austrijom, prenosi mađarska agenciji MTI.Nove kontrole treba da se sprovode na svim međunarodnim glavnim saobraćajnicama, tako da će glavna težišta kontrola biti i prema Nemačkoj i Slovačkoj, u saradnji sa tamošnjim policijama.Austrijska ministarka unutrašnjih poslova Joana Mikl-Lajtner izjavila je za ORF da je Austrija pooštrila kontrolu na istočnim granicama, nakon što je prošle nedelje u napuštenom kamionu na autoputu u toj zemlji nađeno više od 70 mrtvih izbeglica koji su došli preko Mađarske.Zahvaljujući pojačanoj kontroli vozila, austrijske vlasti otkrile su više od 200 izbeglica, a pet ljudi je uhapšeno zbog krijumčarenja ljudi.Austrija se na istoku graniči sa Mađarskom, Slovačkom, Slovenijom i Češkom Republikom.U protekla tri dana mađarska policija je uhvatila 8.792 migranta koji su pokušali da uđu u Mađarsku, većinom preko Srbije.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Austrija kontroliše kamione, na granici s Mađarskom kolona 30 km

Izvor: Prva.rs, 31.Avg.2015

Od uvođenja kontrola kamiona, zbog pojačanog talasa putnika koji se vraćaju na zapad Evrope usled završetka letnjih odmora, na prelazima iz Mađarske ka Austriji formirana je kilometarska kolona.. Na mađarskoj strani, pred nekadašnjem graničnom prelazu Nikelsdorf/Hegješhalom, danas je kolona...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.