MORATE DA ZNATE: Ovaj saobraćajni znak se RETKO VIĐA, a nepoštovanje istog može dovesti do NOVČANIH KAZNI

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2023, 20:46

MORATE DA ZNATE: Ovaj saobraćajni znak se RETKO VIĐA, a nepoštovanje istog može dovesti do NOVČANIH KAZNI

Ima odličnu primenu.

Ponekad na putu postoje čudni znakovi kojih je malo učesnika u saobraćaju svesno. Saobraćajni znak sa crvenom tačkom je jedan od njih.

Upadljiva crvena tačka je redak prizor. Iako ga možete pronaći na prometnim autoputevima i to s dobrim razlogom.

Crvene tačke su oznake takozvanih crvenih ruta. Na rutama koje su često podložne prometnim gužvama, one označavaju obilaznicu velikih razmjera, tj. idu najboljom rutom od izlaza >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa autoputa do sledećeg ulaza na autoput u smeru vašeg odredišta.

Ova obilaznica je namenjena izbegavanju saobraćajnih gužvi ako je moguće. Crvena tačka se koristi za orijentaciju. Zbog toga se obično može naći na prilično zbunjujućim mestima. Često je prikazana zajedno sa strelicom za smer gde se nastavlja crvena ruta.

Uzgred, ne isplati se uvek voziti okolo. Naprotiv: saobraćajne gužve obično vas dovode do odredišta brže od alternativne rute. Vožnja se preporučuje samo ako postoji očekivano kašnjenje od najmanje 30 minuta ili u slučaju potpunog zatvaranja.

Jer će mnogi vozači spontano krenuti prema sledećem izlazu sa autoputa i progurati se na manji put koji nije napravljen za toliki promet. Rezultat tome je nova saobraćajna gužva koju je teže otkloniti od prvobitne. Na kraju, bilo bi lakše (i brže) rešenje ostati na autoputu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.