Likvidiran lider jednog od najvećih narkokartela

Izvor: B92, 29.Dec.2015, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Likvidiran lider jednog od najvećih narkokartela

Meksiko Siti -- Osnivač narkokartela La familija Mićoakana Karlos Rosales Mendosa ubijen je u Meksiku, a njegovo telo je pronađeno pored autoputa.

Policija je saopštila da su pored Mendosinog pronađena i tela trojice muškaraca, a forenzičari su naveli da su sva četvorica ubijeni vatrenim oružjem.

Takođe, navedeno je da su ubijeni bili mučeni i ubijeni na drugom mestu, kao i da su njihova tela potom izbačena, verovatno iz automobila u pokretu, pored >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << autoputa u zapadnoj meksičkoj državi Morelija.

Mendosa (52) je bio osnivač narkokartela koji je bio poznat po ekstremno nasilnom ponašanju, koje je branio navodima da se time štite članovi porodice i religijske vrednosti.

Američka agencija za borbu protiv narkotika (DEA) je Mendosino ime uvrstila na listu najtraženijih narkodilera.

Veruje se da je Mendosa bio mentor mlađoj generaciji narkodilera, koju su činili Servando Gomes, Enrike Plankarte, Nasario Moreno i Dionisio Loja Plankarte. Oni su navodno potom formirali kartel pod imenom Vitezovi templari.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.