Liban: Protestani gađali vojsku kamenicama

Izvor: B92, 03.Dec.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liban: Protestani gađali vojsku kamenicama

Bejrut -- Libanska vojska je saopštila da su demonstranti bacali kamenice na vojnike koji su otvarali autoput južno od Bejruta, pritom ranivši nekolicinu.

Kako je navedeno, jedan od demonstranata u gradu Nameh je prošle noći pucao iz pištolja, a vojnici su odgovorili pucnjavom u vazduh da ih rasteraju.

Protesti u Libanu traju od 17. oktobra, a demonstranti zahtevaju se okončanje široko rasprostranjene korupcije i lošeg upravljanja političke klase koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rukovodi zemljom tri decenije.

Zatvaraju se putevi i koriste druge taktike kako bi se izvršio pritisak na političare da odgovore na zahteve demonstranata i da se obrazuje nova vlada nakon ostavke premijera Saada Haririja pre više od mesec dana.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.