Izvor: Luftika.rs, 26.Feb.2021, 20:31

Leti, leti, leti – Yugo! I sa 200 na sat pretiče po slovenačkom autoputu (VIDEO)

Jugić važi za stari gradski auto koji polako nestaje sa ulica i uskoro ćemo ih prepričavati i objašnjavati deci kada ih ugledaju na filmu ili među muzejskim eksponatima, kao što to radimo sa starim „banana“ telefonima.
Međutim, da Jugo i dalje ima života u sebi i da je u stanju da leti po drumovima pokazuje snimak koji je načinio jedan Slovenac. On se pri brzini od skoro 180 na sat, poput Pišonje i Žuge, šokirao kada je video kako ga pretiče niko drugi do jedan Jugo 45. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Originalna verzija Juga 45 predstavljena je na Beogradskom sajmu automobila davne 1980. godine, a ova verzija na „raketni pogon“ je najverovatnije unapređena verzija svog slavnog pretka.
Video je podeljen na Redditu, a jugić je pobrao sve simpatije.
Yugo! from r/serbia

Korisnici Reddita su u komentarima na video dovitljivo hvalili super Juga, a bilo je i onih sa komičnim dosetkama.
– Kao da je upao u spejs šatl, udara 9G sila – napisao je jedan korisnik.
– Svako ko je vozio juga ili stojadina brzo od 120, pa čak i kad je put pista, zna da se to toliko trese da se nalazis u kvantnoj neodređenosti niti si na asfaltu niti letiš. Skok padobranom je bezbedniji od toga – glasi drugi šaljivi komentar, a još jedan se nadovezao rečima “Skok padobranom bez padobrana”.
Jedan korisnik “Reddit” društvene mreže napisao je najsmešniji fazon sugerišući koliko je Jugo zahvalan automobil.
– Uvek možeš da mu izvadiš zadnju klupu i od njega napraviš pečenjaru – stoji u komentaru.
Jugoslovenski gradski Prvenac – bio je najslađi auto svog vremena, i stekao je svetsku slavu

Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.